dinsdag 26 december 2017

Laurent was hier


Laurent, die hier trouwens niet genoemd wil worden, was hier om een aantal van zijn locomotieven uit te laten.


(Vlnr: 103, 101 en 120)

En de bijbehorende rijtuigen.Maar vooral ook zijn rangeerdieseltje, zo'n aardig klein lokje dat normaal nooit de beentjes mag strekken.Ik heb afgelopen tijd een paar locomotieven voorzien van een nieuwe decoder (en motor), die dan standaard op digitaal adres 78 staan.Met mijn centrales (een 6021 en een MS1) kan ik dat niet eenvoudig veranderen, met de CS3 van Laurent is dat echter een fluitje van een cent.Op de foto staat de fraaie 1202 te wachten op een nieuw adres zodat hij de spoorbaan weer onveilig kan maken.Nu we het over onveilig hebben, halverwege de avond had een lok een remprobleem. Of had ik aan de verkeerde regelaar gedraaid.Hoe dan ook, de stuurstand van Laurent was door het stootblok heen gereden.Dat leverde een uitermate fotogeniek gebeuren opwaarvan uiteraard de beroemde Hagen von Ortloff ook een verslag kwam maken.Zo kwam al weer snel aan een gezellige avond een einde!Hachelijk?

7 opmerkingen:

francky spruytte zei

een zwaar treinongeluk dus, gelukkig zonder doden of gewonden.

Renesmurf zei

Ojee, dat is mis, maar gelukkig zijn er mogelijkheden om het allemaal op te ruimen en te maken.

Ad zei

Zo dat er weer realistisch uit. Van de nood een deugd maken, noemen ze dat toch? Geen Preiser gewonden te betreuren, materiële schade beperkt tot een doorgeschoten stootblok. Media- aandacht door een reportage van Hagen v. Ortloff. Dat is met recht een geluk bij een ongeluk!

MarcStouten zei

Spektakel dat zijn weerga niet kent😂😆😉

FRANK103 zei

@Francky: door een stootblok heen rijden is niet direct een zwaar ongeluk, dat is het eerder als 2 treinen op hoge snelheid botsen, maar ongelukkig is het zeker!

@René: de trein weer op de rails zetten en het stootblok terugplaatsen, meer was het niet. We zijn langer bezig geweest met foto’s maken!

@Ad: die Hagen von Ortloff lijkt wel op mijn zolder te wonen, hij is er steeds bij!

@Marc: zo dynamisch kan een spoorbaan zijn!

Sjoerd zei

Ik ben meer van de rangeerlocomotieven, zoals ook de SIK.

FRANK103 zei

@Sjoerd: ik heb een bakkie, bouwserie 600, maar het rangeerwerk in Valkensteen wordt gedaan door stoomlocomotieven van de bouwserie 81, die rijden ook een deel van de stoptreinen. Dat zijn helemaal metalen 4assige lokjes.