woensdag 27 december 2017

Naar de kelder


We waren vrijdagavond uitgenodigd door Marc, die hier trouwens best genoemd wil worden,voor een slotraceavond op zijn Souterrain circuit.De avond stond in het teken van de nieuwe Thunderslot raceauto's met hun nu al beruchte torx schroefjes,die zelfs met bruut geweld niet los te krijgen waren.Dat terwijl die Thunderslot auto's op het internet bejubeld worden.Dus mochten de Slot-it McLarens hun kunsten op het circuit vertonen met de fraaie blauwe Slot Angel siliconenbanden.Marc had heel deskundig de neus van deze auto's voorzien van loodwaardoor - volgens de aanwezige kenners - de druk op de achteras zo laag was gewordendat zelfs een 200 jaar oude Jouef raceauto (zie hierboven) de Slot-it mcLaren kon bijhouden.Na wat gezonde en opwekkende versnaperingen zijn NSR bolides op de baan gezet en is een serieuze race gereden,waarbij de nieuwe baanspanningschakelaar wel een extra wedstrijdelement vormde.Zoals jullie aan onderstaand plaatje kunnen zien zijn Martin en Marc gelijk geëindigd.Na een tweede race mag mijn NSR Porsche met de Slot Angel zijn kunsten vertonen.Zo slecht als mijn NSR Porsche de laatste keren reed, zo snel is hij deze keer, zelfs de 2e plek van Marc wordt overtuigend uit de boeken gereden.Het is dan tijd om na een gezellige en inspannende avond weer huiswaarts te gaan!Hachelijk?

9 opmerkingen:

MarcStouten zei

Eeeeeeeeeeeeeeeeeen tweeeeeeeeeeeeeee drie-hachelijk

MarcStouten zei

Dat snapt bijna niemand!?

Renesmurf zei

Dat zal vast een kabaal geweest zijn.

FRANK103 zei

@Marc: ik denk niet dat een van de bezoekers dat snapt, maar wij wel! Ik ga het ook niet uitleggen!

@René: ik ben een heel rustig iemand, kabaal maak ik nooit!

MarcStouten zei

Frank103 was soms erg hachelijk-stil waar het niet stil mocht zijn.

FRANK103 zei

@Marc: ja

Mirjam Kakelbont zei

Toch fijn dat er fans zijn die wel met name genoemd willen horen. En het krioelde weer van belangstellenden langs de kant van de weg. Die mensen laten zich ook nergens door afschrikken.
Is dat werkelijk een 200 jaar oude race-auto of is dit weer een gevalletje valse voorlichting?
Hachelijke groet

FRANK103 zei

@Mirjam: ik vrees dat het weer om valse voorlichting gaat. 200 jaar geleden waren er nog geen auto's, treinen of vliegtuigen. Er was ook geen stroom. Treinen bestaan sinds ongeveer 1830. Auto's en vliegtuigen zijn mogelijk door de brandstofmotor en bestaan sinds ongeveer 1880. De slotraceauto op de foto is ongeveer 40 jaar oud. Nog steeds antiek, maar geen 200 jaar.

Sjoerd zei

Je hebt niet gewonnen, dat is wel hachelijk...