dinsdag 27 februari 2018

RAIL 2018

Afgelopen weekend was de derde grote modelspoorbeurs van het jaar,


(Bruggen bij Den Bosch)

en omdat ik niet naar Eurospoor (in oktober in de Jaarbeurs te Utrecht) en niet naar de Nationale Modelspoordagen in Rijswijk was geweestwilde ik wel graag naar RAIL in Houten.


(Amsterdam Passenger Terminal)

Stefan en zoon Luuk, die hier beiden liever niet genoemd willen worden,


(Forum modulebaan met fraaie 103)

hadden wel zin om mee te gaan, waar de neven en zwager Marco het deze keer afschuwelijk lieten afweten.


(McDonalds...)

Om 10.30 liepen we op de beurs, eerst de koopjes bekijken,


(Broodje bal als gezonde lunch)

dan een eenvoudige doch voedzame maaltijd, en daarna de aanwezige modelspoorbanen.


(Oude Marklin spoorbaan)

Gelukkig kon ik weerstand bieden tegen de meeste koopjes,


(Een set met een Re 6/6 en een Re 4/4 II, samen een Re 10/10 die wordt ingezet voor zware treinen over de Gotthard)

maar nieuwe lichtgeleiders voor de Nohaben een derde Oostenrijks rijtuig kon ik niet laten liggen.Ondertussen hebben we ook meerdere banen bekeken,in ieder van de 3 hallen stond zowel handel als fraaie banen.Omdat het naar mijn idee erg rustig was konden we overal goed bij


(De sloperij)

en de banen op ons gemak bekijken.


(Let op de vele details in de werkplaats!)

In het laatste pad met handel stond het stalletje van meneer Harlaar uit Badhoevedorp, en die had de fraaie NS 1615 in de aanbieding.Doorgaans moet ik dan best nog goed nadenken, gaat de lok mee of niet.Na de rijdag op zaterdagmiddag bij Laurent, waar meerdere van deze fraaie locomotieven uitgelaten waren (de 1711 en de 1828),hoefde ik nu niet lang na te denken, de 1615 mocht mee naar huis!Het zal jullie vast niet verbazen dat de lok zijn eerste rondjes op de spoorbaan al gemaakt heeft!Hachelijk?

8 opmerkingen:

Kees zei

Dit zijn weer mooie beelden van het spoor gebeuren Frank.
Groet Kees.

Sjoerd zei

Die sloper is super... Trouwens ook de dikke daf op het eerste plaatje

Mirjam Kakelbont zei

Mooie kopfoto! Zou in België gemaakt kunnen zijn, als je de auto's links wegdenkt. Hè, hè, eindelijk een trein die ik ook herken: de Nohab.
De foto van de werkplaats verslaat alles. Zelfs de door jouw aangekochte treinen (-:

Ad zei

Frank, compliment weer voor de nieuwe weloverwogen strategische aankopen. Hier moet het thuisfront toch enthousiast van zijn geworden. Weer een prachtige loc op de baan erbij. Veel plezier er mee. Weer mooie foto's trouwens.

Albert y Mara fotoblog zei

Prachtige reportage. Ik kon niet gaan vanwege logeren van de kleindochter, maar heb door jou een beetje een beeld gekregen. Muchos Gracias Frank.

FRANK103 zei

@Kees: bedankt!

@Sjoerd: die dikke Daf heb je goed gezien! Het zijn op deze banen vaak de details die het verschil maken!

@Mirjam: op de kopfoto staat toch echt een Amerikaanse diesel, maar de sfeer doet inderdaad ook Belgisch aan, groen en heuvelachtig.

@Ad: het thuisfront vond de aankoop minder doordacht en vroeg zich af wat dit exemplaar nu zo bijzonder maakte dat het per se mee naar huis moest. Voor vaderdag heb ik geroepen, tot die tijd zal ik hem niet meer noemen of laten zien. Maar een geweldige lok is het zeker!

@Albert: graag gedaan! Misschien had je kleindochter ook wel mee gewild, kinderen mochten gratis naar binnen, er was genoeg te zien en kinderen mochten op 2 plaatsen met treinen spelen en mochten ook huisjes bouwen. Ze had zich vast vermaakt!

Renesmurf zei

Weer heel wat te zien! Dat is het voordeel dat er veel liefhebbers zijn, al de derde beurs dit jaar en het jaar is nog maar net begonnen.

FRANK103 zei

@Rene: het modelspoorseizoen loopt van september tot juni. Maar we krijgen inderdaad On tracks en Intermodellbau nog de komende maanden.