zondag 4 maart 2018

Souterrain cup 2018


Vandaag was het weer zover, de in heel Nederland wereldberoemde Souterrain cup werd verreden!Ook al waren de weersomstandigheden niet best, uit heel het land waren deelnemers aanwezig!Waakhond Ollie hield de aanwezigen nauwgezet in de gaten.Het door hem zo geliefde kruisruiken werd hem door de neus geboord, de bench bleef dicht!De afdeling Limburg had net als in eerdere jaren een tweetal smaakvolle echte Limburgse vlaaien meegenomen,waardoor de dag wat mij betreft al geslaagd was!Dit jaar werden de teams door loting samengesteld, om gelijkwaardige teams te krijgen. Na de loting werd om 10.00 de eerste race van 2 uur gereden.Voor meeste deelnemers was het wennen aan het circuit en aan de auto's waardoor de rondes zo nu en dan nog wat moeizaam gingen.Daarna ging de snelheid omhoog en waren er merkbaar minder uitvliegers.Om 12.00 was het tijd voor de lunch, erwtensoep met worst!Ollie was inmiddels ontsnapt en hield de aanwezigen vanonder de tafel in de gaten!Om 13.00 begon de tweede ronde van 2 uur, snelheden lagen hoger maar de door Marc geprepareerde auto's bleken toch wat onderhoud te willen.Vooral de stroomslepers bleken erg snel te slijten. Tijdens de race werden onophoudelijk versnaperingen neergezet voor de aanwezigen, van sporten wordt men immers hongerig!Om 15.00 gingen we na een korte pauze door met ronde 3, Team Targa begon de ronde met een kleine voorsprong, echter was deze op baan blauw al snel kwijt tegen team Schaakmat op baan rood.De naam Klavertje Vier (Quadrifoglio Verde) gaf geen geluk, wij hebben de hele dag op de laatste plaats gereden. Kwade tongen beweren dat we graag de poedel-prijs wilden winnen!


[De poedel]

Om 17.15 was de cup weer verreden,met team Klavervier (Arjan, Ed, Paul en Frank) op de laatste plaats,team Targa (Martin, Rob, Ferry en JW) op de tweede plaats enteam Schaakmat (Lars, Marc, Randy en Timon) op eerste plaats.Zo was weer een hele gezellige en geslaagde racedag voorbij!Hachelijk?

10 opmerkingen:

Sjoerd zei

Een mooie hond...

MarcStouten zei

Schaakmat, die is goeddddd!

Oja, voor de lezers, gisteren is bij elkaar bijna 9000 rondjes gereden in 6 uur tijd.

Jan Willem van Capelleveen zei

Leuk verslag weer.

FRANK103 zei

@Sjoerd: volgend Marc is het geen poedel, maar ik weet niet of hij veel verstand heeft van poedels, of van poedelprijzen... ;-)

@Marc: Dat is zo'n 750 rondjes per persoon, en daarvoor heeft elk van de aanwezigen zo'n 1,5 uur nodig gehad. Dat betekende opperste concentratie en gevoel voor het autootje, want tussen de winnaar en de tweede zat maar zo'n 100 rondjes.

FRANK103 zei

@JW: bedankt! Volgende keer doe je toch ook weer mee?

francky spruytte zei

De hond heeft hier duidelijk ook genoten.
En de vette happen zagen er lekker uit.

FRANK103 zei

@Francky: de hond heeft geen hondeleven, of juist wel?

Renesmurf zei

Ollie steelt duidelijk de show, hopelijk is die ook fijn uitgelaten!

Mirjam Kakelbont zei

Haha, Ollie mocht tenslotte toch nog kruizen ruiken.
Zie ik daar kersenvlaai? Ja, ik zie daar kersenvlaai!
Races van twee uur? OMG, jullie zijn echte die-hards. Ik heb ergens gelezen dat kauwen ook sporten is, dus jullie zijn goed bezig geweest.

opa zei


jullie zijn weer goed bezig geweest ! Hebben jullie in ieder geval verstand van electrische auto's , heeft opa gemerkt. Nog veel plezier met jullie hobbies !