donderdag 15 maart 2018

De stamtafel

Iedere 6 weken wordt er door het 3-railforum een stamtafel georganiseerd, een bijeenkomst met mede-modelspoorders in een uitspanning in De Rijp.Na de opening door de voorzitter mag neef Erik, die hier trouwens niet genoemd wil worden,laten zien hoe hij zijn rijtuigen met onderdeeltjes van Action voorziet van verlichting.De vader van Laurent laat daarna zijn analoge bouwserie 65 de benen strekken,waarvan de kenners vast weten dat de SSN in Rotterdam over het enige nog bestaande exemplaar van deze serie beschikken.Ook de recent met ESU onderdelen omgebouwde Roco NS 1010 mag even de benen strekken.Een ander forum-lid heeft 2 mooie ESU locomotieven mee,mijn V200.1 mag even rijdenen vervolgens toont Erwin een deel van zijn verzameling Duitse krokodillen.Het zal duidelijk zijn dat de emoties tijdens de bijeenkomst hoog opliepen!Als Sander zijn fraai omgebouwde Fleischmann sprinter heeft gedemonstreerd is de bijeenkomst afgelopen, over 6 weken is de volgende stamtafel! Hachelijk?

7 opmerkingen:

Sjoerd zei

Leuk toch met gelijkgestemden onder elkaar.

Mirjam Kakelbont zei

Die blauwe Duitser is inderdaad net een krokodil.
Ik lag blauw om je opmerking: "Het zal duidelijk zijn dat de emoties tijdens de bijeenkomst hoog opliepen!"
Foto vier is mijn favoriet.
Fijn weekend! Het wordt (weer) Fins koud (-:

FRANK103 zei

@Sjoerd: dolle boel!

@Mirjam: modelspoor is een poel van jolijt, zoiets wordt makkelijk onderschat! De foto's zouden de indruk kunnen wekken dat het om een weinig enerverend gebeuren gaat, maar niks is minder waar, bij een bijeenkomst van marathonlopers wordt minder bewogen!

Kees zei

Hoi Frank, lijkt me leuk dagjes om de 6 weken. lekker met je hobby bezig zijn.
Groet Kees.

francky spruytte zei

een gezellige bende druk met treinen bezig.
Houden zo !

Ad zei

Ha Frank, is dit de Nederlandse variant op de Duitse Stammtisch van Märklinrijders. Het ziet er wel leuk en de sfeer, door jou beschreven, lijkt me ook gemoedelijk.

FRANK103 zei

@Kees: overdag heb ik meestal geen tijd voor dit soort frivoliteiten, dan moet er gewerkt worden! De stamtafel is in de avonduren.

@Francky: gaan we doen!

@Ad: dit is inderdaad de Nederlandse variant van de Duitse stamtafel, en wordt nu georganiseerd via het 3railforum. Bij jou in de buurt is ook zo'n stamtafel, je kan er gerust een keer gaan kijken, de kosten zijn minimaal!