zondag 25 maart 2018

Reclametrams

Het spotten van reclametrams gaat ook maar door, zodra ik in de buurt van station Sloterdijk kom of tijdens het lunchwandelen. De collega's doen tegenwoordig actief mee, en zo nu en dan krijg ik te horen of we een tram al eerder gezien hebben. Dat zag vooral op de Incredible Indonesië tram, waar er trouwens meerdere van rond rijden in Amsterdam. De vangst tot op heden:

1 Keukenbrand bij de Chinees, bijna al het verkeer mag er niet door. Bijna al het verkeer? De reclametram mag er natuurlijk wel door!


2 Door de rookwolken


3 De rookwolken zonder tram


4 Reclame voor het GVB (Gemeente Vervoer Bedrijf)


5


6 De Incredible Indonesië tram


7 De tram iets beeldvullender


8 De hele tram bij station Sloterdijk

9 De Bjorn Borg tram


10


11 Binnenkort is het paas en de chocolade-eieren liggen al maanden in de winkels. Reden voor Albert Heijn de consumenten daar nog eens op te wijzen! 


12


13


Hachelijk?

7 opmerkingen:

Ad zei

Eerlijk is eerlijk, op zo'n tram kun je creativiteit als reclamemaker wel naar hartenlust botvieren. Er zitten echt heel mooie bij! De eierentram van Appie H mag zeker gezien worden

francky spruytte zei

Die reclametrams mogen gezien worden.
Hier hebben we jammer genoeg geen trams. Heikel ?

FRANK103 zei

@Ad: er zitten hele fraaie exemplaren tussen, zoals de paaseierentram, maar er zitten ook trams tussen waarvan ik het nut erg betwijfel. De zijn veelal zwart, teveel of onduidelijke tekst. Niet nuttig!

@Francky: schandalig dat er geen trams in Roeselare rijden. Ik zou bij de verkiezingen stemmen op de partij voor trams. Als die partij er is!

Sjoerd zei

Ik las deze week een artikel dat de tram uitgevonden is door een Belg en veel milieuvriendelijker is dan een diesellbus.

FRANK103 zei

@Sjoerd: een tram kan 3 keer zoveel reizigers meenemen en is eenvoudiger te bedienen dan een bus, daarnaast geen uitlaatgassen. Voor grote steden dus een heel goed vervoermiddel. Dat houdt op als de afstanden groter worden en het aantal reizigers kleiner. Dan kost de infrastructuur (rails en bovenleiding) te veel.

Mirjam Kakelbont zei

Wat zou het nou kosten om zo'n tram opnieuw te laten beplakken? Het zal geen schilderwerk zijn, dat duurt te lang.
Zelfs een lelijke tram vind ik de moeite waard want dan vallen de mooie nog meer op.
De rookwolken zonder tram zijn ook leuk. Niet wanneer het je zaak is die in rook opgaat (-: Waarschijnlijk te lang Babi Pangang op het vuur laten staan.
Ik las pas bij Logbankje.nl dat trams een Belgische vinding zijn!
Hachelijke groet

FRANK103 zei

@Mirjam: de prijzen van reclame op een tram zijn te vinden op internet, en is afhankelijk van de tijd die je de tram huurt. Langer is goedkoper. Reken op 20.000 euro voor een maand. De sticker zal door een reclamebureau gemaakt moeten worden, met bijbehorende kosten.
Die chinees hadden we recent nog gegeten, heel jammer van zo'n keukenbrand. Maar wel fotogeniek!