maandag 9 juli 2018

De tuintafelspoorbaan van Laurent


Laurent vroeg halverwege de zaterdagmiddagof ik zin had om langs te komen om wat lokomotievende benen te laten strekken op zijn tuintafelbaan.Daar had ik wel interesse in, echter door een vrachtautobrand in IJsselstein werd het rond 21.00 voordat ik bij Laurent aan de koffie zat.Een 18 (Rheingold lok),een gewone 003en de stroomlijn 003 had ik meegenomen,en die pasten uitstekend bij de al aanwezige stomers.Zoals gebruikelijk vliegt de tijd voorbij als het gezellig is, en ook deze keer was het veel te snel tijd om materiaal en rails op te ruimen.Beide 003 functioneren uitstekend, de 18 heeft echter wat aandacht nodig,de centrale van Laurent zag de hele lok niet.Ook de nieuwe met lava gevulde wagen mocht,gekoppeld aan de met Krypton beladen wagen,een aantal rondjes rijden,zodat het treinengebeuren later op de avond steeds sfeervoller werd.Hachelijk?

9 opmerkingen:

Sjoerd zei

Er sfeervol dat oplichtende spul...

FRANK103 zei

@Sjoerd: leuker dan een kaars! ;-)

Ad Trains zei

Mooi Frank, dat oplichtende spul! Maar het krijgt meer effect met een rustige achtergrond.

FRANK103 zei

@Ad: ja

FRANK103 zei

De rust is weergekeerd, de Belgen zijn naar huis. Ze hadden 2 doelpunten moeten maken, of in ieder geval 1 meer dan de tegenpartij.

francky spruytte zei

Ik kan me voorstellen dat de tijd vliegt.

FRANK103 zei

@Francky: alleen in de tandartsstoel gaat de tijd heel langzaam, heel hachelijk!

Paul zei

Mooi die Rheingold lok en die stroomlijn 03

FRANK103 zei

@Paul: bedankt! Mijn interesse in stoomlocomotieven is in 1989 begonnen met de lok die je niet noemt, de 003. Die heeft voor mij dan ook iets bijzonders.