maandag 17 september 2018

De strijkbout-neus 110


Het lastige van verzamelen is dat je een verzameling redelijk compleet wil hebben.



Heel lang geleden heb ik zo een tweetal 1e klasse OBB Eurofimarijtuigen gekocht (type Amoz). In de werkelijkheid bestaat een trein meestal voor het grootste deel uit 2e klasse rijtuigen, dus heb ik daarna modelspoorbeurzen afgezocht naar 2e klasse OBB Eurofima rijtuigen.



Nadat ik daar 3 exemplaren van gekocht had was ik eigenlijk klaar met deze sleep.



Deze rijtuigen rijden onder andere in de Transalpin tussen Zurich (Zwitserland) en Graz (Oostenrijk), maar dan bevinden zich ook een restauratiewagon en een bagagewagon in de trein.



De restauratiewagon (type WRmoz) was hier onlangs voor weinig op Marktplaats te koop, een model van Roco.



Het zal duidelijk zijn dat die nu op de spoorbaan staat.



Zo heb ik ook besloten om toch de strijkbout-neus 110 te kopen voordat die helemaal niet meer te koop is.



Hachelijk?

9 opmerkingen:

Ad zei

In 't geheel geen hachelijke aankopen. Er is hier sprake van strategisch investeren. Mooie wagon en loc Frank. Succes ermee.

Sjoerd zei

Het lijkt me best een dure hobby op deze wijze.

Suske. zei

Altijd leuk om een collectie volledig te hebben.

FRANK103 zei

@Ad: dat heb je mooi verwoord, er gaat toch weinig boven een mooie trein op de spoorbaan!

@Sjoerd: het is geen goedkope hobby!

@Francky: het zoeken is leuker dan compleet zijn!

Renesmurf zei

Ja, dat is altijd leuk, dat je kan kopen wat je wilt!

Kees zei

Ha Frank, 'n fraaie aankoop geweest. Mooie wagon serie.
Groet Kees.

FRANK103 zei

@René: de bankrekening laat kopen wat je wilt hier niet toe hoor, het is weloverwogen kiezen, wat wel en wat niet. Helaas speelt daarbij een belangrijke rol dat heel veel modellen maar kort en slecht verkrijgbaar zijn, het is altijd onduidelijk of modellen daarna tweedehands wel te koop zullen zijn. Dit jaar heb ik voor 2 mooie nieuwe locomotieven uit de winkel gekozen, volgend jaar kunnen het zo weer een paar goedkopere modellen op een beurs zijn.

@Kees: ja, ik ben er erg blij mee, de juiste rijtuigen hangen er achter zodat de lok al heel wat rondjes heeft kunnen rijden.

Albert y Mara fotoblog zei

Prachtig die OBB rijtuigen. Het verrijkt je verzameling. OT: t.a.v. je opmerking bij mij over de DE1 van Artitec. Ook bij mij rijdt die niet op mijn baan, maar wel in de vitrine. Heb vorig jaar december een exemplaar zonder motor op de kop kunnen tikken voor 80 Euro. Zal eens een foto voor je maken als ik met de Kerst met vakantie ben in Nederland. Vanuit Los Boliches, Dag Frank, met spoorse RENFE groeten Albert

FRANK103 zei

@Albert: ik vind Oostenrijkse treinen erg mooi, helaas heeft Marklin er maar een paar in de collectie. Zo'n DE1 vind ik fraai, maar als hij niet op mijn spoortafel kan rijden dan koop ik hem niet. Alle treinen in mijn verzameling zijn rijvaardig.