zondag 20 januari 2019

Na de beurs


Richard en ik hadden de handel en de leuke banen op de beurs in Rijswijk al om 14.00 gezien,er was tijd over voor een bezoekje aan de lokale modeltreinenwinkel De houtloods.Dat betekende 10 kilometer door de binnenlanden van Duh Haag en daarna een parkeerplaats zoeken.De winkel vonden we niet erg bijzonder, sterker nog, hij viel ons gewoon tegen (weinig assortiment), dus snel terug naar de auto, weer 10 kilometer door binnenlanden en dan snel over de A4 terug naar huis.Net voorbij Schiphol besluiten we om toch nog een tussenstop te maken bij meneer Harlaar in Badhoevedorp.Op de beurs in Rijswijk had ik een tweedehands set met 2 beladen kalkwagens gescoord,in Duh Haag een coilwagen met Hoogovens opschriften,meneer Harlaar had ook tweedehands materiaal liggen, een onbeladen kalkwagen en een coilwagen mochten mee naar huis.Het is de bedoeling om 3 goederentreinen samen te stellen van 9 of 10 wagens, een beladen en een onbeladen kalktrein en een coiltrein.In een ver verleden reden hier lange goederentreinen van en naar de Hoogovens in Beverwijk, vaak kolentreinen die via Uitgeest naar de Hoogovens reden.Kolen gaan tegenwoordig per zeeschip, zelfde geldt voor ijzererts en schroot, alleen kalk komt nog in kalkwagens per trein uit België.Staalrollen gaan in coilwagens naar bijvoorbeeld de autofabieken in Duitsland.Op de foto's is te zien dat de 3 slepen nu redelijk op lengte zijn.Hachelijk? 

7 opmerkingen:

francky spruytte zei

Mooi stukje infot over hoe het er nu aan toe gaat met het vervoer van materialen zoals steenkool.
Groetjes.

Sjoerd zei

Zo leer je nog eens wat hier... Het niveau stijgt.

FRANK103 zei

@Francky: graag gedaan!

@Sjoerd: een stijgend niveau kan de bedoeling niet zijn! Ik zal de daling weer inzetten!

Kees zei

Zo Frank, weer lekker uitgebreid je wagenpark.
Groet Kees.

Renesmurf zei

Het mooiste is natuurlijk als ze rijden, lijkt me.

Ad Trains zei

Ha Frank, mooie aankopen weer... en wat planning van de modelspoorleveranciers. De Skôda-loc vind ik nog steeds een mooi exemplaar; maar ben eigenlijk niet (meer) van plan deze aan te schaffen. Ik hoop dat ik me kan beheersen. De zolderspoorbaan ziet er al behoorlijk compleet uit, trouwens. Leuke laatste foto, met de opstelling van de 1600/1700/1800en. Goe bezig!

FRANK103 zei

@Kees: met 5 wagentjes, zeer ongewoon voor me, meestal ga ik niet zo snel.

@René: het rijden is leuk, al is mijn spoortafel niet zo groot.@Ad: ik ben niet kapot van de Skoda lok, hij staat niet zo hoog op mijn wensenlijstje. Daar staan de class 66 en de BLS Ae 6/8, hoewel ik die kwalitatief niet erg indrukwekkend vind. De kans is groot dat er voorlopig niks bij komt!