woensdag 4 september 2019

14 Guildford castle en de Gomshall inn


Klagen we dat bij ons op het dorp de straatjes te smal zijn,dat is expres om het verkeer af te remmen, in Engeland zijn de wegen ook niet overbemeten.Je zal zo'n vrachtauto maar als tegenligger hebben in deze bocht, die past niet in zijn baan.We gaan naar het nabij gelegen Guildford castle,een bouwwerk dat betere tijden heeft gekend.Eigenlijk is er alleen nog een deel van een toren en wat stukken muur overvan een vroeger zo indrukwekkend kasteel.Gelukkig hebben we de maquette nog die duidelijk laat zien hoe het kasteel er ooit uit gezien heeft.En hoe het aan zijn einde gekomen is, een aanval van dinosaurussen konden de kasteelbewoners niet navertellen!Terug richting bungalowpark besluiten we te gaan eten in de Gomshall inn.Bij mijn favoriete TV programma Masterchef Australië hebben ze het vaak over porkbelly, laat dat nu op de menukaart staan bij dit restaurant!Hachelijk?

6 opmerkingen:

Sjoerd zei

Porkbelly is absoluut niet hachelijk, maar goed klaargemaakt heerlijk... Voor de rest wat je laat zien is het allemaal ouwe zooi.

FRANK103 zei

@Sjoerd: Ik kan het niet beter verwoorden Sjoerd, het is bijna allemaal oude zooi. Voor mooie kastelen moet je niet naar dit deel van Engeland, maar naar Frankrijk of Duitsland. Of meer richting Schotland. Maar de kastelen in Cornwall zijn allemaal ruïnes.
De porkbelly was erg lekker!

Kees zei

Hoi Frank, een mooie serie en omschrijving van weer een deel van een mooie vakantie, prachtig de oude kasteelruïne en hm weer genoten van het lekkere voedsel.
Groet kees.

FRANK103 zei

@Kees:de ruïne stelde helaas niet zoveel voor, maar we hebben er toch van genoten. De maaltijd en het restaurant waren zeer de moeite waard!

suske zei

Goed dat je van de engelse cuisine genoten hebt.
Ruines vind je overal, vooral bij afbraakwerken.
En met dino's in de buurt wordt het echt heikel.

FRANK103 zei

@Francky: de schrijver Shakespearre zou een heel drama maken om de vraag wat er eerder was, de dinosaurus of de ruïne. En wat de rol van de porkbelly daarbij is. Ik zou bijna 'penibel' zeggen!