woensdag 11 september 2019

De tuintafel van Laurent


Laurent, die hier trouwens niet genoemd wil worden,had de beide tuintafels verbouwd tot een mega tuinspoorbaantafel.Of ik ook zin had om langs te komen?Uiteraard had ik dat, het gebeurt niet vaak, eigenlijk gewoon heel weinig,dat ik mijn treinen uit kan laten in de tuin op een fraaie spoortafel.Deze keer had ik besloten mijn verzameling eenheidslocomotieven mee te nemen.De kenners roepen dan vast direct bouwseries 110, 140, 141 en 150.Uiteraard had ik de sterkere versie van de vier-assige sneltreinlocomotief 110,de zes-assige TEE of intercity locomotief 103 ook mee.En de 184 die vooral tussen Koblenz, Trier en Luxemburg reed.Laurent zelf zoekt het in de Taurus familie, waarvan hij er al vele heeft.Toppers zijn daarbij de Brennerbahn locomotief en de Nightjet locomotief.De draaischijf op de tafel is een deel van de tijd bezet door mijn lokjes,gewoon omdat ze daar zo fotogeniek stonden.Veel te snel was het weer tijd om naar huis te gaan, maar misschien heb ik voldoende foto's gemaakt voor een deel 2.Hachelijk?

9 opmerkingen:

Sjoerd zei

Eindelijk weer eens een normale blog... Al die vakanties krijg ik de schijt van.

FRANK103 zei

@Sjoerd: probeer ik eens wat cultuur (vis en sjips) over de bezoekers van dit blog heen te strooien, slaat het jou lelijk op de darmkanalen. Ook de kastelen, dorpjes en zelfs de Tor lijken dus een ernstig laxerende werking te hebben. Heel shit is dat! Hachelijk?

Marco Luijken zei

Hoi Frank,
Dat is een aardig grote baan om zo buiten te zetten.
Mooi met al die verschillende lokken. Jullie amuseren je wel daar.

Groeten, Marco

suske zei

Geen engelse vette doch voedzame maaltijd meer op deze blog ? Da's pas echt heikel.

FRANK103 zei

@Marco: het was heel gezellig, de zonnige foto’s geven een ander sfeertje dan de kunstlicht zolderfoto’s!

@Francky: nee, het is gedaan met de vis en chips. Misschien volgend jaar weer...

Ad zei

Kijk, hier hebben we nou zo'n tijd op moeten wachten; de treinen in model! En wat is er nou mooier, als je ook nog een buiten van kan genieten? Daar word je toch gewoon vrolijk van!? En dan nog eens extra getrakteerd worden op van die wunderschön Taurussen en eenheids locs. Dit is toch wel een wonderbaarlijk mooi begin van het modelspoorbaanseizoen; laat maar komen die korte, donkere dagen!

Renesmurf zei

Ja, dat is leuk speelgoed, voor de liefhebber.

Kees zei

Hoi Frank, schitterend al die locomotieven. Wat n stoer idee de buitentafel.
Groet Kees.

FRANK103 zei

@Ad: de winter komt er aan, de treinen komen uit de kast. Er zullen hier nog regelmatig treinen voorbij komen!

@René: zeker!

@Kees: Laurent en zijn vader zitten vol ideeën over een hele grote tuintafel. Dit was versie 2. In 2020 ligt vast de hele tuin vol rails.