zondag 17 mei 2020

Een kat met niveau!


Als volwassen kat kan je een uiltje knappen op een tuinstoel, als die beschikbaar is,of op het terras op het zachte onkruid wat mijn 'baasjes' daar laten groeien,of je kan liggen op een provisorisch tafeltje gemaakt van een plantenpot met een stoeptegel.Maar als je als volwassen Noorse boskat enig niveau hebt en daar op neer kijkt,dan zijn die slaapplaatsen te min voor je,te laagbijdegronds, dan zoek je iets bijzonders,dan ga je voor het gestreepte zonnescherm.Jammer dat mijn 'baasjes' dat niet begrijpen en een beetje moeilijk lopen te doen met een stok.Niet dat ze me daarmee wegjagen,maar echt rustig slapen is het ook niet.Hachelijk?

16 opmerkingen:

Sjoerd zei

Ik neem aan dat het scherm van de buren is...

FRANK103 zei

@Sjoerd: het scherm is inderdaad van de buren. We hebben de wa verzekering al klaar liggen.

Max Roodveldt zei

Duidelijk bewijs van de stelling dat 'n kat geen baas heeft...

FRANK103 zei

@Max: inderdaad, ze komen zolang je ze eten geeft, luisteren doen ze niet!

Renesmurf zei

Dat is gewoon gemaakt als hangmat. Jammer dat er vaak mensen zijn.

FRANK103 zei

@René: Loki stoort zich ook regelmatig aan mensen, tenzij zijn voerbak moet worden gevuld.

Kees zei

Mooi Frank, lekker eigenwijs zijn ze hé de katten.
Groet Kees.

FRANK103 zei

@Kees: zeker! En Loki is super eigenwijs!

Hans zei

Haha, ik heb ook katten gehad en die waren net zo eigenwijs. Hans

FRANK103 zei

@Hans: dat onderscheidt ze van honden, die precies doen wat je zegt, als je ze goed hebt afgericht. Katten zijn niet af te richten.

Ad zei

Frank, honden luisteren echt niet altijd... Als mijn Labrador water ziet, of een rasgenoot, dan besta ik ff niet en vertrouwt ze meer op haar eigen impulsiviteit. De plomp in, of lekker dollen met die collega Lab... en daarna de plomp in, want van klieren krijg je het warm. Nee dan de kat, die is tenminste consequent, hij is al twee keer naar ons oude huis teruggelopen, om de volgende avond per auto weer te worden opgehaald.

FRANK103 zei

@ad: de kat is het niet eens met de verhuizing en loopt terug naar het oude huis, zo'n hond gaat dom buiten lopen op zoek naar andere honden en open water. Dat zal je een kat nooit zien doen. Dan is een zonnescherm veel leuker en gegarandeerd hondvrij.

suske zei

Annabel ons poesje geniet momenteel van een volle mand vol propere was. Heikel ?

FRANK103 zei

@Francky: Loki verhaart bijna niet, dat doen Noorse boskatten niet. Hij mag daarom ook op de was in de wasmand liggen. Dat in tegenstelling tot Bips, onze witte vuilnisbak kat, die verhaart vreselijk, je kan aan de wolk haren zien waar hij loopt. Bips mag niet bij de was in de buurt komen.

Mirjam Kakelbont zei

LOL :-D
"Niet dat ze me daarmee wegjagen. Maar lekker slapen doet het ook niet."
Zelfs onder katten heb je hiërarchie. Ze staan natuurlijk allemaal sowieso boven de mensch. Kostelijke foto's!
Hachelijke groet.

FRANK103 zei

@Mirjam: Loki denkt dat hij hier in de straat bovenop de apenrots zit, katten en soms ook honden krabt en bijt hij als hij ze vervelend vindt. Maar zelfs Rik de achterbuurman heeft hij al eens in de vingers gebeten toen die dacht een etensbakje van zijn kat weg te zetten. Het is meneer Loki!