zaterdag 23 mei 2020

Treinen in de tuin


Bij de plaatselijke sportschool staan lieden op het parkeerterrein zich uit te sloven, de coronamaatregelen zijn duidelijk versoepelden dus hebben neef Erik en ik ook weer afgesproken om in zijn tuin op 1,5 meter afstand aan onze locomotiefjes te gaan knutselen.Begin maart, nog ruim voor de coronacrisis, had Erik lichtprintjes voor me besteld bij John Soldeert.Deze lichtprintjes vervangen de Marklin verlichtingen zorgen er voor dat een locomotief warmwitte in plaats van gele koplampen heeften dat de lok ook beschikt over rode sluitlichten.Dat zijn rode SMD ledjes die samen met de warmwitte SMD ledjes achter de opening van de witte koplampen zitten.Dat is natuurlijk onjuist,maar daarmee wordt voorkomen dat in de kap geboord moet worden.Dan zou op de plaats van de rode lampen een gat in de kap geboord moeten worden,met Krystal klear zouden 4 glaasjes voor de lampen gemaakt moeten wordenen dan zouden de sluitlichten wel op de goede plek zitten.Omdat het na 21.00 toch wel afkoelde in de tuin was alleen de inbouw bij de Ludmilla geslaagd,de 28 komt binnenkort.


(de rode ledjes en daarboven de witte zijn alleen op de foto duidelijk te zien)

Hachelijk?

6 opmerkingen:

Sjoerd zei

Die zitten niet op anderhalve meter van elkaar...

suske zei

Ik zal eens met die kat overleg plegen. Heikel ?

FRANK103 zei

@Sjoerd: die ledjes? Die zitten net op 1,5 mm van elkaar....

@Francky: de kat houdt het goed in de gaten!

Ad zei

Bedankt Frank!
Interessant verhaal over de verlichtingsprintjes van johnsoldeert.nl. Dat biedt nieuwe mogelijkheden voor loc zonder sluitverlichting. Goed alternatief inderdaad i.p.v. gaatjes boren inde kap voor sluitverlichting.

FRANK103 zei

@Ad: bij de 28 was de inbouw door eigen onhandigheid niet in 1 keer goed gegaan, de ludmilla was wel geslaagd en we kunnen de printjes van john dus aanraden!

Mirjam Kakelbont zei

Ik las lichtpuntjes maar je schrijft lichtprintjes (-:
Een technisch verhaal en dan halverwege een foto van de kat, hahaha.
Die laatste foto met de rode lichtjes is mooi.
Hachelijke groet!