donderdag 4 juni 2020

De Shark


Vanaf de eerste dag dat deze locomotief rondreed en er plaatjes op internet circuleerden stond de lok op de 1e plaats van mijn wensenlijst.



Wat een schitterende print op een locomotief!



Natuurlijk hoopte ik dat mijn favoriete modeltreinenmerk Marklin de lok zou uitbrengen, echter Roco had exclusief de rechten gekocht en dus zou de lok alleen als Roco te koop komen.



Een flinke domper vond ik dat, de Roco Vectron is een stukje duurder dan de Marklin Vectron en bestaat voor het grootste deel uit plastic.



De Roco is wel mooier gedetailleerd en heeft ook een realistischer geluid.



Pas toen ik recent de echte lok op Sloterdijk zag was ik er weer van overtuigd dat de lok echt op mijn spoorbaan moet komen,



plastic Roco of niet, hij is zo indrukwekkend, daar houd ik heel lang spijt van als ik die niet koop!



Dinsdag kreeg ik een mailtje van meneer Huider in Heerhugowaard,



de lok stond op me te wachten,



na wat coronaproof pinnen mocht de lok mee naar huis.



Een bijzonder fraaie aanwinst,



vind ik.



Hachelijk?

10 opmerkingen:

Renesmurf zei

Ik vind letters en woorden niet zo mooi, en het is een beetje kleurloos ook.

Anoniem zei

Vet cool Frank !
gr. Harry

Sjoerd zei

Ik vind 'm super. Mooi ook dat deze zo door Nederland rijdt. Een echte aanwinst voor het spoor. Nog even en de 1200 krijgt concurrentie van de Vectron.

Suske. zei

Het is een mooie vind ik. Die mag hier ook in het station van Roeselare, maar dat zou heikel zijn heb ik eens begrepen.

Marco Luijken zei

Hoi Frank,
Wat super gaaf dat je deze nieuwe en bijzondere lok aan je verzameling hebt kunnen toevoegen.
Het is inderdaad een hele speciale en ook ik heb hem al diverse malen op de vrije baan zien passeren of aan de kant gezien op emplacementen.
Ik wens je er veel plezier mee.

Groeten, Marco

FRANK103 zei

@René: de parodie op Airforce one, het vliegtuig van de Amerikaanse president vind ik al grappig, de haaienprint vind ik geniaal. Wel grijs, maar haaien zijn grijs.

@Harry: bedankt!

@Sjoerd: de Vectron vind ik verder geen heel bijzonder model, wel wordt hij heel vaak verhuurd voor een mooie reclameprint. Dat maakt het een leuke lok om te verzamelen. Dat geldt verdwr voor meer moderne locomotieven.

@Suske: het kan zijn dat de vectron nog niet toegelaten is in België, dat is een politiek spel. Ik weet niet of deze lok ook geschikt is voor België. Hij zal vast niet misstaan in Roeselare!

@Marco: bedankt! Jij zal deze en andere bijzondere lokomotieven wel regelmatig zien, ik zie ze alleen bij Sloterdijk, en daar staan ze maar incidenteel geparkeerd.

Paul zei

Aparte loc, heb hem nog nooit in het echt gezien.
May the Force be with you

FRANK103 zei

@Paul: ik heb hem wel echt gezien, dat motiveert me wel deze lok te kopen. Ik vermoed dat hij wel in Venlo komt, maar ik ben geen kenner mbt inzet van goederentreinen.

Ad zei

Frank heel mooie loc, gefeliciteerd met deze aankoop. Dat ie van Roco is, met plastic bovenbouw; daar kraait toch geen haa(i)n naar!

FRANK103 zei

@Ad: je weet vast dat zijn grote voorbeeld Bruce uit de film Jaws ook van kunststof was? Die heeft het meerdere films volgehouden en daarna nog een mooi carrière gehad in Universal Studio's in LA, kunststof kan het kunstig lang volhouden! Zijn marklin zus van metaal voelt heel vreemd aan, of dat gevolgen heeft voor de duurzaamheid weet ik niet. Ik ben erg blij met deze lok en hoop dat hij nog heel lang rondjes blijft rijden!