zondag 7 juni 2020

De Noorse boskat en de parasol


Het zonnescherm van de buren begint routine te worden, waar is nog een uitdaging voor de zichzelf respecterende Noorse boskat die het enigszins hoog in de bol heeft?


Daar waar bomen in het woeste woud geen zware opgave vormen voor de Noorse boskat, daar moet in de moderne Vinexwijk toch helemaal geen boom te hoog zijn? 


De parasol van de buren is dan de volgende uitdaging, met een uitermate sportieve sprong belandt de Noorse boskat probleemloos van de schutting op de parasol. 


Als de Noorse boskat dan op die parasol een uiltje probeert te knappen, blijken de buren en de parasol iets tegen de Noorse boskat te hebben.


De spiermassa van de volwassen Noorse boskat lijkt teveel te zijn voor de parasol.


Tevens prikken de buren met de vingers op plekken waar een Noorse boskat liever niet geprikt wil worden.


Van de parasol op de schutting springen is een grotere opgave,


de parasol geeft teveel mee om fatsoenlijk af te kunnen zetten.


En dus moet de buurjongen Mark de Noorse boskat komen redden.


Hopelijk heeft niemand het gezien en komen er geen gênante plaatjes op internet!


Hachelijk?

8 opmerkingen:

Sjoerd zei

Oeps, als dat maar geen gewoonte gaat worden. Ik had de parasol gewoon ingeklapt...

Marco Luijken zei

Een gevalletje voor Mr Frank Visser!!!

Groeten, Marco

FRANK103 zei

@Sjoerd: dan had hij zich vast met al zijn nageltjes vastgeklampt aan de parasol, met schade als gevolg? Of hij had in paniek een richting op gesprongen. De buren zijn ook gek op het beest, ze hadden zelf bedacht hem zo te redden.

@Marco: ik heb al met de buurman gesproken over de aanpak van dit kattemonster, omdat hij nog geen 4 kilo weegt maakt hij geen schade, de schutting voorzien van kippengaas om de kat tegen te houden willen ze liever niet. Meester Visser is dus niet nodig.

Suske. zei

Da's eens wat anders dan het witte poesje van onze buurvrouw.
Nonkel Juul zou die boskat rap beneden krijgen.

FRANK103 zei

@Francky: gelukkig voor Loki zijn de grenzen met België voorlopig nog dicht. De nonkel met zijn tweeloop wil hij liever niet ontmoeten.

Ad zei

Frank, een Noorse boskat, met een bloggende baas, dat is wat! Dat beest blijft de hele zomer binnen; durft zich na deze gênante reportage niet meer buiten te vertonen... alle chickies in de buurt lachen h'm uit, zijn matties nemen hem niet meer serieus. Ik denk dat je met hem naar een praatdokter moet'anders draagt het beest dit zijn hele boskattenleven met zich mee.

mirjam kakelbont zei

Hahaha: die opmerking van Sjoerd!
Ik vind het een grof schandaal dat de Noorse boskat niet eens lekker mag dutten op de parasol van de buren. Een béétje verdraagzaamheid moet er zijn.
Hoe moet je dit als kater nou verkopen aan de poezen uit de buurt? Een hachelijke onderneming...

FRANK103 zei

@Ad: deze Noorse boskat is de schrik van de buurt, sinds de dierenarts hem met een scherp voorwerp op een zeer gevoelige plek heeft geraakt moet hij deze oorlogswond compenseren. Het lachen vergaat andere beesten wel als jeweetwel-Loki zich in zijn kruis getast voelt, dan is het slecht kersen met hem eten!

@Mirjam: Loki vindt het heel normaal om ergens te liggen waar hij op natuurlijke wijze uit de hoogte kan doen. De poezen of katten in de buurt kunnen hem minder boeien, sinds iemand ooit was uitgeschoten met een scherp mes. Maar mochten die katten stiekem gniffelen dan grijpt hij ze, net als honden, vogels, muizen, vlinders, libelles en wat hem nog meer stoort. Buurman Rik bijvoorbeeld. Die komt ook niet meer met zijn vingers in de buurt van een Noorse boskat. Anders heeft hij straks niet meer genoeg vingers om in Ijn neus te peuteren!