vrijdag 3 juli 2020

Computers.....

De pc geeft bij het opstarten een mooi blauw scherm, heel decoratief.Jammer wel dat het daarbij blijft. Ik hoop het binnenkort opgelost te hebben. Hachelijk?

8 opmerkingen:

suske zei

Da's heel erg heikel.
Hopelijk is het euvel snel opgelost.

Sjoerd zei

Hij kan de c schijf niet meer vinden. Of je hebt per ongeluk ergens een schijfje of geheugenstick ergens in laten zitten waarvan hij probeert op te starten.

FRANK103 zei

@Francky: ik heb al 2 avonden diverse oplossingen geprobeerd, helaas zonder succes

@Sjoerd: hij heeft een Ssd en een harde schijf, hij staat en stond op uefi, mbt opstartvolgorde. De ssd zou defect kunnen zijn. Ik ga het binnenkort met een boot-usb proberen.

Marco Luijken zei

Dat is balen Frank!!
Is het ook niet mogelijk om zodra je heb opstart nog F10 (of F8) in te drukken. Als het goed is kom je dan in de veilige modus en kun je nog systeemherstel kiezen. Ik hoop dat dat nog lukt.
Succes Frank!!

Groeten, Marco

Ad zei

Frank, is je computer niet gehackt? Omdat de schijf niet toegankelijk is. Ik zou oppassen met inloggen e.d. Veel succes met het oplossen van de problemen.

Renesmurf zei

Als dingen niet gaan zoals gewenst is dat uitermate vervelend en dient opgelost, zodat we weer voort kunnen.

mirjam kakelbont zei

Oh...daar krijgt een mens toch de zenuwen van? Mijn laptop zei ineens: doe het zelf maar, ik heb ff geen zin. Dat ff duurde steeds langer. Ik wilde windows al in de praktijk brengen en m'n laptop uit het raam smijten. Inmiddels heb ik een nieuwe. Als je goed hebt geluisterd, had je me bij jou in de straat een zucht van verlichting kunnen horen slaken. Ik wens het jou ook toe!
Hachelijke groet ♥

FRANK103 zei

@Francky: Mijn PC is nog geen jaar oud, heel irritant dat er dan kennelijk iets bij een update fout gaat waardoor windows niet meer wil opstarten! Eerst heb ik allemaal oplossingen gezocht die zagen op het aanpassen van het BIOS of het activeren van de partitie waarin Windows staat. Zonder succes. Daarna heb ik toch besloten om Windows opnieuw te installeren op mijn PC, echter daarvoor had ik een andere windows 10 machine nodig en een 8 GB USB stick. Dat duurde even, maar vanavond is het gelukt!

@Sjoerd: hij kon de opstartpartitie niet vinden, maar die kan ik in het BIOS ook niet aangeven. Ik heb Windows 10 opnieuw geïnstalleerd, hopelijk is het daarmee over.

@Marco: veilige modus deed het niet

@Ad: dat mijn PC gehackt was is niet waarschijnlijk, het was een update waarin iets fout is gegaan.

@René: als een vrij nieuwe duurdere merk PC het niet doet dan is dat toch een stuk irritanter dan dat een goedkope Medion PC het niet doet. Maar ik heb 2 Medion PC's gehad die het bij elkaar 15 jaar uitstekend gedaan hebben. Heb ik 1 keer een duurdere Lenovo gekocht, gaat die me met vervelende kuren lastig vallen.

@Mirjam: Computers zijn eigenlijk heel irritant, ik heb fysiek geweld tegen het ding gelukkig weten te onderdrukken waar ik met mijn telefoon en ipad wel eens gegooid heb, wat een nare apparaten. Ik ben heel blij dat hij het nu weer doet!