zondag 28 maart 2021

Wandelroute Bergelt


Ik had zaterdag met mijn collega Petra, die hier trouwens niet genoemd wil worden, afgesproken om de wandeling bij Bergelt (Vierhouten) te gaan doen, 

een wandeling van 6,5 kilometer die eenvoudig verlengd kon worden met 7 kilometer als we halverwege niet de oranje bordjes, maar de blauwe bordjes van wandeling Noorderheide zouden gaan volgen. 

De weersvoorspelling voor zaterdag was matig en afhankelijk van de geraadpleegde weersite zou het een beetje of een beetje boel gaan regenen. 

Omdat bij eerdere wandelingen het eigenlijk wel mee viel met de hoeveelheid regen, heb ik de keuze wel/niet gaan af laten hangen van de lekkernij van de week bij onze bakker. 

Dat was deze week een heerlijk appelgebakje! 

Dus zat ik om 10.15 in de auto om Petra om 11.00 op te halen en stonden we om 12.00 op het parkeerterrein bij Vierhouten. 

De wandeling was uitstekend, de Bergelt wandeling ging vooral over brede paden door het bos, het waaide stevig maar was droog. 

Toen we halverwege op de blauwe pijlen stuiten was de beslissing eenvoudig, we gingen de 7 ook lopen! 

Die wandeling ging vooral over smalle paden over de heide en was ook zeer de moeite waard. 

Al miezerde het op de heide even, het grootste deel van de wandeling was het droog en zelfs soms heel zonnig. 

Op een gegeven moment kwamen we de oranje pijlen weer tegen en hebben we die gevolgd naar de auto. 

De 12,9 kilometer waren sneller voorbij dan verwacht, het was een wandeling die we zeker nog een keer gaan doen als de heide in bloei staat. 

Hachelijk?

6 opmerkingen:

Suske. zei

Altijd goed voor de conditie zo'n wandeling. Zo'n appelgebak is natuurlijk gezond. Helemaal niet heikel dus.

Sjoerd zei

Mooi toch zo'n wandeling met wat lekkers erbij.

FRANK103 zei

@Francky: het was vooral heel gezellig, vorige wandeling was begin december en we hadden daardoor een boel om over te kletsen. De appel maakt het ook heel gezond, dat wandelen!

@Sjoerd: met wat appel wordt het helemaal gezond, dat wandelen!

Renesmurf zei

Ja, zo blijkt maar weer hoe belangrijk het weer toch is. Het scheelt wel altijd, als het lekker weer is is het altijd veel drukker.

FRANK103 zei

@René: daar heb je zeker gelijk in! Het was nu vast rustig door de slechte weersvoorspelling.

Mirjam Kakelbont zei

Welja, jullie wandelen bijna 13 km alsof het niets is. Dat stuk appelgebak trok jullie over de streep. Het weer zat mooi, mag het eens? Ik zie je foto's en denk: op de grote, stille heide...
Voorjaarsgroet!