maandag 20 september 2021

Souterrain met bezoekers


Vrijdagavond werd er weer geracet bij Marc, 

naast de gebruikelijke deelnemers waren nieuwkomers Henk en Erik er ook. 

Beiden waren goedgekeurd door Ollie de kruisruiker en Henk had appeltaart bij zich, 

de avond was al geslaagd voor we een meter hadden gereden! 

Marc heeft 3 Fiat Abarths gekocht, 

identiek aan die van Marc 2, als Souterrainclubauto's. 

Voor de Souterrain cup in oktober, 

maar ook voor andere races. 

De Abarths deden het goed, al moet er aan de blauwe auto nog wat afgesteld worden. 

Igor had een mini endurance race bedacht, 

waarbij we eerst een kwalificatierace moesten rijden 

waarna de snelsten met de minder snellen werden ingedeeld in 3 teams. 

Daarna gingen we voor een 3 minuten race, 

waarbij de auto's steeds sneller gingen omdat de baan steeds schoner werd en de auto's steeds beter ingereden werden. 

Igor had zijn handen vol aan de scores en tussenstanden. 

Zoals gebruikelijk vormen de bitterballen het hoogtepunt van de avond. 

Als we dan een storende factor langs de baan ontdekken neemt het niveau weer af. 

Het kost ook best moeite daar wat aan te doen! 

Creativiteit met de puntentelling en spelregels, 

het lijkt wel echt ergens om te gaan! 

Als de race met de Abarths afgelopen is gaan we een wedstrijd doen 

waarbij we het circuit andersom rijden. 

Bochten die we linksom hard kunnen rijden blijken rechtsom stapvoets gepasseerd te moeten worden. 

Zo is de gezellige avond dan weer voorbij gevlogen, binnenkort gaan we weer! 

Gefluisterd wordt dat dan zelfs de Huracan weer mee mag. 

Hachelijk?

8 opmerkingen:

Sjoerd zei

Oj jee, mijn favoriet op de zijkant. Als dat maar goed gaat in de toekomst...

MarcStouten zei

Het was een gezellige drukke avond. gelukkig zijn de Abarths goed bevallen!!

Noortje zei

Volgens mij gaat het niet alleen om het racen maar ook om het lekkers bij de koffie en om de bitterballen.

FRANK103 zei

@Sjoerd: die dame met haar opi omi bordje ontkent alles!

@Marc: de Abarths deden het heel goed!

@Noortje: het racen is een goed excuus om ons culinair te buiten te gaan, overigens had Marc in het begin bier ingeslagen, dat bleek echter niemand te drinken want dat gaat ten koste van de concentratie. Er gaat nu een paar liter water doorheen, wel zo gezond... ;-)

Ad zei

Snelheid en gastronomie; het komt hier allemaal samen! Om te kunnen racen heb je een stevige bodem nodig. Een laag zwaartepunt geeft een stabiele wegligging, heb ik me laten vertellen. Om die storende Française van de baan te verwijderen, moet er zelfs een Vèrstappen aan te pas komen.

MarcStouten zei

:) :) :)

Marco Luijken zei

Dat ziet er weer gezellig uit Frank. Mooie bolides op de baan.
En ook het inwendige van de racers zijn weer goed verzorgd met appeltaart en bitterballen.
Grappig dat ook de welbekende toegangscontrole door de kruizeruiker nog steeds van toepassing is...haha...!!

Groeten, Marco

FRANK103 zei

@Ad: jij snapt het! Het gaat om het zwaartepunt en de middelpuntvliegende kracht, gecombineerd met suikers voor de optimale concentratie. En een partijdige scheidsrechter of wedstrijdleider zodat er voldoende te mopperen valt! Boze tongen beweren dat opi-omi er helemaal niet was! Hachelijk?