woensdag 14 september 2022

Over Loki en het zonnescherm


Loki ligt met enige regelmaat op het zonnescherm van de buren te slapen. 

Met de bek open, in een stille hoop dat er zomaar een vogel in vliegt. Ons eigen zonnescherm en het zonnescherm van de andere buren, daar haalt hij zijn neus voor op! 

Nadat Max Verstappen zondagmiddag de Formule 1 wedstrijd in Zandvoort heeft gewonnen draait hij zich nog een keer om en zet zijn middagdutje voort, zo ontgaat het hem dat rond 19.00 het zonnescherm langzaam en met veel kabaal naar binnen gaat. 

Tot zijn rechter achterpoot ook opgerold wordt in het zonnescherm. De buurjongen komt als eerste aanhollen, stopt het oprollen van het scherm en probeert Loki op te tillen. 

Dat is geen goed idee, een Noorse boskat waarvan een poot in een bankschroef zit wil niet opgetild worden. 

Gelukkig gaat inmiddels het zonnescherm weer uit en komt de poot van Loki weer los, nu de buurjongen ernstig is toegetakeld door een hysterische boskat en hem niet meer vasthoud, valt Loki ruim 2 meter naar beneden op de grond. 

Dan snel de schutting over de eigen tuin in, waar we hem direct te pakken hebben. 

De rechter achterpoot zit duidelijk scheef, dat wordt een bezoekje aan de dierenarts! 

Loki gaat de reismand in en dan in de auto naar de weekenddienst voor dierenartsen. 

Na een injectie met opiaten gaat het iets beter met Loki, als de dierenarts echter denkt dat hij veilig een thermometer in de kont van een boze en gepijnigde Noorse boskat kan stoppen, dan heeft hij dat fout! 

Na een nachtje dierenziekenhuis en diverse onderzoeken en röntgenfoto's mogen we maandagavond langs komen, het achterpootje is eigenlijk niet te redden. 

Dinsdag is de operatie en woensdag mag Loki weer mee naar huis. 

Boos en van slag door alle medicijnen (opiaten) is hij woensdag niet te genieten, de donderdag gaat het al een stukje beter. 

De buren overladen Loki met lekkernijen en ook wij proberen Loki zoveel mogelijk soepjes (Sheba) en liquid sticks te voeren. 

Ook Monique en neef Erik voorzien hem van gezonde snoepjes. 

Maandag, ruim een week na het ongeluk, mag Loki voor het eerst weer even buiten rondlopen, al is het natuurlijk meer een soort van rondhupsen op 3 pootjes. 

Nog een paar dagen en dan mag zijn charmante rode pakje uit, maar hoe lang het duurt voor hij zijn aanvaring met het zonnescherm is vergeten? 

Hachelijk? 

9 opmerkingen:

Sjoerd zei

Goh, dat lijkt me echt een nare ervaring voor zo'n beest. Voor jullie uiteraard ook. Sterkte ermee.

Erik zei

Wat zielig. Hoop dat het herztel van Loki voorspoedig gaat..

FRANK103 zei

@Sjoerd: we proberen hem zo goed mogelijk te helpen weer de schrik van de buurt te worden. Voorlopig zit de schrik er wel in!

@Erik: katten zijn erg sterk, volgens de dierenarts komt het helemaal goed.

Suske. zei

Dat was brute pech voor Loki. Gelukkig is hij ondertussen goed hersteld, maar de schrik zal er nog wel even inzitten.

FRANK103 zei

@Francky: het gaat inmiddels beter met hem, maar hij zal het voortaan met 3 poten moeten doen.

Ad zei

Vervelend hoor! Hopelijk geneest hij snel.

FRANK103 zei

@Ad: hij loopt al weer in huis rond, maar ivm de hechtingen mag hij nog niet naar buiten.

Noortje zei

Och wat sneu dat hij zo'n traumatische ervaring had met dat zonnescherm waar hij zo lekker kon chillen. Ik hoop dat hij intussen gewend is om met drie poten te lopen en alweer een beetje de schrik van de buurt wordt.

FRANK103 zei

@Noortje, het is nu al een paar weken geleden, maar hij is de schok nog niet te boven. Hij is nog niet gewend aan 3 poten, al gaat het inmiddels wel veel beter. Van de dierenarts mag hij pas weer los buiten lopen na een maand na de operatie, dan zou alles goed genezen moeten zijn.