dinsdag 11 oktober 2022

Stoomfeest in Donnerwetter


Wico, die hier trouwens niet genoemd wil worden, 

had Erik en mij uitgenodigd voor een stoomfestijn op zijn Zwitserse modelspoorbaan Donnerwetter. 

(Zeeuwse bolus)

Erik heeft een drietal Zwitserse stoomlocomotieven van het type C5/6 Elefant, 

(Marklin SBB Elefant)

waarvan één hoogvermogen locomotief met geluid van Marklin. 

(Beierse muziekkapel voorziet het Zwitserse stoomfeest van muziek)

Om het stoomfeest van meer stoomlocomotieven te voorzien had ik mijn verzameling grote Duitse stoomlocomotieven mee,

(de beroemde Hagen von Ortloff maakt opnames van het Donnerweteer stoomfestival)

de kenner (Ad en Sjoerd!!) herkennen op de foto's vast de bouwserie 003, 

de 003 met stroomlijn en de 018 voor de Rheingold trein. 

Zo'n dag begint om 08.15 bij Erik in Almere met een lekker kopje koffie 

en een stukje spekkoek, 

dan rijden we ruim 2 uur naar Zeeland waar Wico woont. 

(Hagen von Ortloff voor de stroomlijn 003)

Uiteraard gaan we dan eerst aan de koffie met een echte Zeeuwse bolus 

voordat we naar de zolder van Wico gaan om de stoomlocomotieven uit te laten. 

Met een korte lunchpauze is het dan zo 16.30, tijd om weer naar huis te gaan! 

Alle stoomlocomotieven hebben op de baan gestaan en zijn uitgebreid op de foto gezet. 

Wico heeft zelfs een bijna avondvullende film geschoten, 


die ik hier natuurlijk ook plaats. 

Op weg naar huis willen we naar de Chinese Muur in Raamsdonkveer, 

het is echter druk op de weg 

en de navigatie stuurt ons over een alternatieve route. 

Als we dat in de gaten hebben is Raamsdonkveer geen optie meer, 

de wereldkeuken in Gorinchem voldoet ook voor de gezonde maaltijd. 

Rond 21.00 zet ik Erik thuis af, 

om 22.00 ben ik zelf thuis, 

een geslaagde stoomtreinenevenement is weer voorbij! 

(Babi pangang)

Hachelijk?

10 opmerkingen:

Suske. zei

Een afsluiter met een culinair hoogstandje zijnde Babi pangang maakt dit tot een onvergetelijk logje.

FRANK103 zei

@Francky: je ziet wat ik allemaal moet doorstaan voordat ik aan de babi pangang kan, heel hachelijk!

Sjoerd zei

Een hele mooie fotoserie, eigenlijk hoort daar een bratwurst van een van de foto's bij. Van de Baureihe 03 zijn er niet veel over, volgens mij is het een van de meest verkochte modellen op stoomgebied.

Marco Luijken zei

Hoi Frank,
Dat ziet er mooi uit. Wico heeft een prachtige spoorbaan.
Mooie lokken en ook de baan met alles erbij is geweldig.
Ik zie dat ook de innerlijke verzorging weer goed verzorgd was...haha..!!

Groeten, Marco
P.S. Al zenuwachtig voor de topper van zondag...hihi..?!

Paul zei

Mooi al die stoomlocs, vooral die voor de rheingold. Ik vind die grijze stroomlijn heel mooi.

Ad zei

Die Zwitserse treinen zijn toch wunderschön! Maar waarom babi pangang; iets met Rösti of Raclette Käse zou toch veel bij het dagthema passen? Daarbij is een voedzame maaltijd.

FRANK103 zei

@Sjoerd: de wereldkeuken bood geen hoogwaardige en culinair verantwoorde Duitse gerechten, helaas. De 03 en 01 zijn grotendeels hetzelfde, logisch dat beiden in model te koop zijn. Hoeveel er in werkelijkheid nog zijn, dat weet wikipedia. Veel zullen het er niet zijn.

@Marco: de wedstrijd in Cyprus was geen succes, hopelijk is dat geen voorbode voor zondag. Strikt genomen verwacht ik wel dat Feijenoord iets sterker is. AZ kan alleen met 110% inzet winnen.

@Paul: de Rheingold is bij mij ook erg favoriet, de stroomlijn 03, de gewone 03 en de 018 vind ik fraaie loks, de gewone 03 heb ik echt gezien, die heeft dan mijn voorkeur.

@Ad: ze hadden geen Zwitserse, Duitse of Oostenrijkse delicatessen, het was vooral Oosters, wokken, grillen en sushi. Echt wereldkeuken is het eigenlijk ook niet.

Noortje zei

Alleen voor zo'n echte Zeeuwse bolus zou ik al naar Zeeland gaan. Lang geleden dat ik die eens at.

Erik zei

Bij het terug lezen en kijken zit ik weer midden in de geslaagde dag.
Heerlijk spelen met dat stoomgeeeld. Waarbij de innerlijke mens niet vergeten werd.

FRANK103 zei

@Noortje: het is de rit waard! Gewoon op een regenachtige dag naar Zeeland om een Zeeuwse bolus te eten. En op de heen of terugweg even stoppen bij Jan de Groot in Den Bosch voor de echte Bosche bol!

@Erik: nu een keer naar Wico voor een dagje historische Zwitserse eloks?