maandag 29 mei 2006

Over vervelen..

Het is maandag en onze gastouder geniet twee weken van de regenbuien aan de Friese meren. Dat betekent in eenvoudige taal: ik zit thuis om op de kindertjes te passen. Zoiets van: PAS OP! Nu hebben ze deze week gewoon school, dus 2 van de 3 vermaken zich elders (voor de oplettende lezers: op school). Als hoogtepunt natuurlijk de lunch: normaliter moeten ze overblijven op school, nu mogen ze een broodje thuis eten. Wat denk je? De ene gaat bij de familie B eten omdat Ronal50d zo lekker broodjes smeert, de ander vraagt of hij alsnog op school mag overblijven omdat hij dan ook lekker buiten kan voetballen. De eerste krijgt dus ook in haar 11e levensjaar geen zakgeld, de ander laat ik aanstaande woensdag de hele middag overblijven zodat hij kan voetballen.
Dus op de fiets met de kleinste naar een lokale computerwinkel om een geluidskaart te kopen voor de oudste. (Ja, dit is heel heel heel erg in tegenspraak met het feit dat ze liever bij de familie B een broodje gaat eten, maar een geluidskaart kopen is toch echt iets anders dan een geluidskaart monteren!). Noodzakelijk komen we natuurlijk ook langs de buurtsuper en een (nog) niet afgebrand filiaal van de firma Blokker. Daar scoren we natuurlijk een Hotwheels, want een dag zonder Hotwheels is een dag niet geleefd! Bij Bouwe vielen de auto's met extreem motorblok op. Zo'n blok wat niet meer in de broek paste, zegmaar. Een blok wat uitpuilde. Je begrijpt het al, zo een Hotwheels is vanmiddag gekocht. Waar Bouwe dit blok dan via een bloederige ingreep wist te verplaatsen van de Hotwheels naar een Carrera of Scalextric racebaanauto, hier natuurlijk plaatjes van het blok op de oorspronkelijke plek. Kijk en huiver. De kenners (John, Bouwe?) mogen hier uiteraard vermelden om wat voor auto het gaat (Hotwheels reken ik fout). Als hoofdprijs natuurlijk een eervolle vermelding hier op dit weblog. Dat de keuze van Elise op een andere bolide viel is natuurlijk duidelijk: een glimmende snelle zilverkleurige bolide! (Geen Chrysler!!) (Foto's met Olympus)

28 opmerkingen:

Anoniem zei

Wil je beweren dat Elise deze laatste bolide zelf heeft uitgekozen? En dat de kleur volgens jou zilverkleurig is? Het lijkt me dat Elise een heel andere kleur (en merk) zou uitkiezen dan deze grijze bolide die probeert door te gaan als zilver. Daarnaast zie ik de charme niet in van de hotwheels met uitpuilende (motor)onderdelen. Ik verdenk je ervan deze nieuwigheid gewoon als excuus te hebben gebruikt om geld uit te geven. En om foto's te maken. En om je weblog wat meer volume (letterlijk gezien dan) te geven. En om het internet te misbruiken met zinloos geblog.

FRANK103 zei

Ik reken dit antwoord fout. Het is geen Elise. Je moet toch echt beter kijken naar de plaatjes.

FRANK103 zei
Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.
Anoniem zei

Hmm. Je bent duidelijk zelf geen oplettende lezer. Het voorgaande bericht was geen poging om mee te doen aan die fantastische prijsvraag (ahum, ahum) maar een opmerking over de auto op de laatste foto die door Elise uitgekozen zou zijn. En aangezien het geen BMW is, en de auto ook niet roze danwel rood is vroeg ik me even af of de door jou gebezigde tekst hier nog meer flauwekul is dan normaal gesproken (lees: compleet uit de duim gezogen zonder een hint van waarheid en uitsluitend op het weblog gezet om iets te melden bij de foto). Dusss...

Angelique1966 zei

als echtegenote van ronal50d en inmiddels redelijk kenner van het fenomeen Elise, meen ik te durven aanvullen in deze discussie dat de laatst getoonde auto naar alle redelijk- en waarschijnlijkheid niet door Elise zelf uitgezocht zal zijn. Dan zijn de nl roze of een andere gezellige kleur en vooral gewoon anders. Ik denk dat Elise, indien ze werkelijk dit geval zelf uitgezocht heeft, gedwongen is onder dwang op straffe van meerdere dagen met papa doorbrengen op weg naar allerlei duistere afspraken...
Nee, die auto is niet door Elise uitgezocht.

FRANK103 zei

Elise had 3 auto's uitgezocht, waaronder deze. Ik heb er 2 afgepakt (een gele Corvette 1978 en iets groens) en dus bleef deze over. In het assortiment van Hotwheels zitten niet veel roze automobielen.
En Bouwe: eervolle vermelding voor zowel Chevy als Caddilac!

FRANK103 zei

caddilac = cadillac V16
chevy = chevrolet impala

Angelique1966 zei

zie je wel, haar echte eigen keuze heb je afgepakt! En straks komt ze bij ons weer uithuilen, zoals laatst....dat was pas echt zielig.

Angelique1966 zei

nou vlak kleine kindergeestjes niet uit, die onthouden best veel en lang. Zeker als je vader Knarf heet

Angelique1966 zei

nou vlak kleine kindergeestjes niet uit, die onthouden best veel en lang. Zeker als je vader Knarf heet

Madelon terug uit de zon zei

Elise is dan misschien geen olifantje, maar ze is wel dol op lollifanten! Ik weet niet of dat er iets mee te maken heeft, maar die zijn paars. En dat lijkt op roze. En dus is het onwaarschijnlijk dat ze zelf een grijze auto zou uitzoeken. En ze zal grijs waarschijnlijk nooit een leuke kleur vinden. En dus weet ze later nog heel goed dat ze die grijze niet zelf heeft uitgezocht. En dat ze die dus onder dwang moest "uitkiezen" om haar vader weer de gelegenheid te geven speelgoed voor zichzelf te kopen onder het mom dat één van de kinderen het wilde hebben. Alsof ze er mee mogen spelen. Hah! Het meeste speelgoed hier in huis is van Knurft. Eh...Knarf40+ ofziets.

Madelon terug uit de zon zei

Dat is dan heel fijn dat je lowise en/of lisanne kent, maar als jij daadwerkelijk Elise een racebanemedingesauto hebt zien uitzoeken en ze koos een niet-roze auto dan was dat omdat er GEEN ROZE BESCHIKBAAR WAS! Namelijk.
En dan nog iets, jij mag dan vinden dat racebanemedingesautoos belangrijker zijn dan HeteWielen, Elise is dat absoluut niet met je eens. Namelijk. En dat bewijst dan wel weer dat je Elise helemaal niet kent. Namelijk. Zo. En nu wil ik er geen woord meer aan vuil maken. Namelijk!

FRANK103 zei

Bouwe bedoelt dat hij Lisanne bij de Slottrack dag een Viper heeft zien uitzoeken, en die was niet roze (Lisanne heeft niets met roze). Elise heeft Bouwe alleen hier op het weblog gezien, en die heeft wel iets met roze.

Wat maken jullie je allemaal druk zeg, denk om je bloeddruk.

Toevallig!

FRANK103 zei

En op de slottrack dag ging het inderdaad om een racebaanauto en bij een aantal andere noodzakelijke aankopen ging het om hotwiels, het is -zelfs voor mij - overdreven om nu al een racebaanauto voor Elise te kopen.

Dus!

Madelon terug uit de zon zei

@Bouwe: Dank je! (Ik doel natuurlijk op het enige zinnige dat er uit je toetsenbord is komen rollen, namelijk: "je hebt gelijk Madelon..")

Madelon zei

Da's nou weer jammer... altijd het laatste woord willen hebben ook nog... is Bouwe niet stiekem een alias van Frank103 aka Knarf40+ aka Knurft100+?!

Madelon zei

Na dit alles wordt het inderdaad erg moeilijk om nog woorden te uiten. Maar ik doe toch een poging: ik vind dat je wel heel erg hard ontkent dat je iets met Knarf en aliassen te maken hebt.... En dat je gewoon jezelf bent enzo. Ontkenningsfase???? Of gewoon (weer) het laatste woord willen hebben??
En ook hier: geen tiepfouten!

Madelon zei

Nee, het is duidelijk dat je alles ontkent. Je ontkent zelfs dat je ontkent! Je zit gewoon in een ontkenningsfase, ontken het maar niet!

Madelon zei

En die foto zegt echt helemaal niks! Kijk maar naar het plaatje bij mijn naam. Ik zie er heus niet uit als een getekend poppetje met bloemen een stel letters! Dit plaatje komt gewoon boven drijven wanneer je "Madelon" op Google images intikt. En zo kan Kurft ook heel gewoon een plaatje van internet afhalen. Neej, je moet echt met betere argumentemedingessen komen! Hier! Kijk nou! Dat gedinges van jou is ook besmettelijk!

Madelon zei

Of misschien is Frank 103 een alias van Bouwe...?!

Madelon zei

Helaas kan ik niet hetzelfde zeggen over jouw dingesje...

Voor de mannelijke lezers die maar aan één ding denken: met dingesje bedoel ik foto ;-)

Angelique1966 zei

lekkere discussie hier, ik wil er ook nog wle iets aan toevoegen: Lon je hebt helemaal gelijk: Elise zou nooit iets anders uitzoeken waar geen roze op zit en Lisanne zou nooit iets uitzoeken waar wel roze op zit. Die laatste is echt een kind van haar vader, en de eerste typisch een kind van haar moeder. Ik ben benieuwd waar de derde nu weer meer op lijkt.....die houdt volgens mij van grijs, maar ook van roze, gewoon omdat hij alles leuk vindt? Van wie heeft hij dat dan?

Madelon zei

idd, geen discussie. Ik plaats relevante opmerkingen, Bouwe wauwelt oeverloos (ja, dit kan hij niet ontkennen want het zijn zijn eigen woorden). en zo krijgen we die 300MB (limiet van Blogger?) in no time vol! en dan heeft Knurft40+ geen ruimte meer voor zijn hachelijke uitspraken!

Madelon zei

blij dat ik een medestander heb! blijf wauwelen!

Madelon zei

Dank je!

Madelon zei

Ja, nu en straks en later

Madelon zei

Nu dan?

Madelon zei

Oh, oké. Veel plezier dan!