vrijdag 13 oktober 2006

De DARC-expeditie

Na het plaatsen van teksten over appeltaart op racebaanweblogdinges werd ik onlangs uitgenodigd door GastheerG van de DARC (Donderdag Avond Rees Clup). Om eens langs te komen.


Voordat GG zich kon bedenken had ik mezelf dus voor gisteravond uitgenodigd. Met de geweldige resultaten van afgelopen zondag in het achterhoofd (de bijna overwinning bij Het Kasje) was de Benneton F1 vakkundig geprepareerd.

Lood voor de achteras en in de neus. Een gekalibreerde Slot-it achteras en alu velgen. Zelfs de neusvleugel en achtervleugel werden woensdagavond opnieuw afgesteld voor een optimaal resultaat. Ook de voeding van afgelopen dagen stond in het teken van deze sportieve happening. Voedsel vol koolhydraten, rechtsdraaiende melkzuren, iso drankjes.


Sportsokken en ruim zittende schoenen voorzien van geurvreters. En dan was het gisteravond zover... Om 19.00 de auto in , A8, A10, A4, A12 en dan om 20.05 op de plaats waar HET zou plaatsvinden. Nadat hij de deur had geopend werd het GG bijna teveel, maar het snel dicht werpen van de voordeur was onmogelijk, er zat reeds een maatje 44 breed met stalen neus tussen deur en kozijn. Dan komen ook de andere DARC-rijders en tweede gastrijder JeeWee, die hier natuurlijk NIET genoemd wil worden, bekend van Racebaaninfo.nl.


De meegebrachte appeltaart met slag wordt vakkundig door de aanwezigen naar binnen gewerkt voor we ons richting zolder begeven. Om een lang verhaal verder kort te maken, of in ieder geval iets minder lang, de F1 had gewoon geen tegenstand. Eeehhh.... weerstand. Grip. Grip?


De hellingen van de DARC zijn niet F1riendelijk. De voorbereiding voor het DARC gebeuren schoot dus toch tekort. Voor niets heeft Madelon1 dus koolhydraten geserveerd, isodrankjes gekocht en sportsokken klaargelegd.



De 4 races die volgen besluit ik natuurlijk de gastheer/heren en tweede gastrijder voor te laten gaan. Niets vervelender dan een willekeurige weblogdinges die je op rondes achterstand zet.

Als rond 23.00 de Benco rijkelijk op de baan gestrooid wordt blijken de korrels een pietsje te groot te zijn voor de aanwezige automobielen. De korrels verstoppen de eeeh, dit wordt te lastig, je kunt vast je er iets bij voorstellen. Al/pas om 00.30 stap ik als eerste in de auto want A12, A4, trajectcontrole, A10 en A8 wachten nog op me.

De foto's zijn uiteraard NIET bewerkt en door GastheerG geïnspireerd, scheef en onscherp? Ik zeg: creatief. En wat vond JeeWee (wil hier nog steeds NIET genoemd worden) van een avondje racen met F103?

Hachelijk!