vrijdag 13 oktober 2006

Over commentaar

Gisteravond heb ik een tijdje met GastheerG (heet in werkelijkheid natuurlijk niet GastheerG, maar Gerard, maar wil zo hier niet genoemd worden, hij wil hier natuurlijk HELEMAAAAAAL niet genoemd worden. Ik zal hem dus gewoon GG noemen, is ook lekker kort!) zitten praten. Natuurlijk ging het over appeltaart, fotograferen en over internetten. Nu ben ik doorgaans niet stil te noemen, maar GG klept helemaal 5 kwartier in een uur. Onder andere over het digiforum, nu hier nog via de links te vinden. Over hoe men daar omgaat met commentaar. Positief en negatief. Over boomkikkers en vlinders. En over creativiteit. Maar wij waren gisteravond niet de enigen die het hadden over GG, fotograferen en commentaar (en misschien ook niet over appeltaart, creativiteit, boomkikkers en vlinders, alhoewel ik denk dat men het niet over appeltaart had...). Vandaag was op digireflex te lezen dat GG verwijderd was. Voorgoed. Geen commentaar meer op de boomkikkers. Of op de vlinders. Of op workshops, of bedoelen ze toch lezingen. Ik vind het flauw. Gebrek aan humor. Gebrek aan assertiviteit. Zo zie je maar dat niet alleen het plaatsen van commentaar op dit weblog hachelijk is....

9 opmerkingen:

Damduin zei

Als ik die kop van Gastheer G zo is goed bekijk, mogen ze hem wel gelijk van heel het internet verwijderen!

FRANK103 zei

Weet je meteen waarom hij altijd de camera vast heeft....

Contesa zei

Ligt natuurlijk aan het soort commentaar dat je geeft ;-)

FRANK103 zei

@sillycrazyme: natuurlijk, en men valt vooral over de manier waarop de boodschap gebracht wordt, die zou men graag wat omzichtiger geformuleerd willen hebben

Gerard van Dongen zei

Tsja moet ik hier verder op zeggen.
Digireflex is een OH en AH forum. Dat mag alleen dan leer je niks.
Ook als ik zie wat ik zelf als commentaar op m´n foto´s kreeg. Was beschamend tam!
Plus dat ik NOOIT de man heb gespeeld. Andersom kan dat niet gezegd worden.
De steunbetuigingen in m´n mailbox zeggen genoeg. Zijn al mensen die een ander forum willen opzetten.
Of dat de oplossing is? Nee geloof ik niet. Alleen fora en weblogbeheerders moeten begrijpen dat we wel in een democratie leven en er inmiddels 2006 op de kalender staat.
Ik ben dol op mensen met een eigen mening. Ook als deze anders is. Ik gruw van mensen die zich verbergen achter de mening van een ander. En mensen die aan censuur doen heb ik helemaal geen enkel respect.

Damduin zei

En intussen is er weer censuur gepleegd, mijn enige post ooit op digireflex is verwijderd en de gehele "noodzakelijke actie" thrread is grotendeels verwijderd! Wat een schandaal zeg! Ik ga denk ik maar ff een onderwerpje opzetten over de schandalige manier van handelen op digireflex.

FRANK103 zei

En ook je 2e bericht is verwijderd!

Damduin zei

Tsja en ik ben ook gebanned! Wat een losers daar zeg...

Kliko Green zei

Begrijpen jullie nu eindelijk waarom ik nooit iets met die site gedaan heb?!?!?!!?