zaterdag 14 oktober 2006

Over digireflex

Het digiforum wat me afgelopen maanden zo'n leuk forum leek, valt me afgelopen dagen ernstig tegen. Hoe het precies zit weet ik niet, maar het heeft iets te maken met een moderator (iemand die de berichten op het forum in de gaten hoort te houden) en een van de meest reGGelmatiGGe bezoekers. Die noem ik hier natuurlijk niet, want het GGaat niet om die persoon. Het gaat nu om de moderator. Die moderator zou graag een goede fotograaf zijn. Of een goede voetballer. Of een goede moderator. En als echte hollander kijk je dan naar het maaiveld (niet te verwarren met bos, want daar kun je lastig maaien). Als er dan iets boven het maaiveld uit steekt, dan moet je dat er af hakken. En op dat digiforum steekt iemand er boven uit, naar de mening van de moderator. Visueel (het gaat natuurlijk over plaatjes) zie ik dan iemand met een Nikon D2H in de hand aan een ballon hangen. En die ballon zit natuurlijk vast aan een stroomdraad, anders raakt de accu van de camera leeg en dat fotografeert belabberd. En de moderator vindt dat die persoon (door de eile lucht daarboven) negatief commentaar levert op de foto's en de sfeer verziekt (dit zijn mijn woorden). Omdat de Frank103 bezoeker hier natuurlijk een voorbeeldje verwacht plaats ik dat dan ook.Tsja wat moet ik hier nu mee.
Als iemand in een serie een foto van een kind plaats is het gelijk zo iets van: leuk voor het familie album. En nu praten we er ineens serieus over?
Belichting is gewoon zwaar onder de maat. Composities zijn ok alleen heel slecht geflitst.
Relevante opname gegevens ontbreken om een zinnig advies te geven.
En als je flitst. Op andere fora lig ik ook in de clinch. Maar flitsen met een SB600/800 doe je op M! Kijk wat de pro´s doen. 90% van de pro´s gebruiken deze flitsers met de camera op M! De SB600/800 is echt het beste wat er te koop is op dit moment op het gebied van reportageflitser. Alleen gebruik dan de mogelijkheden. Op je camera kan je doen wat je wil. De flitser breit het wel recht! Enige waar je op moet letten als je in jpg schiet is je WB. In dat geval de WB op flits -1 (bij D50,D70 en D2 serie) Ik heb vanavond wat snaps gemaakt met de SB800. Is niet zo boeiend om hier te tonen. Maar kom wat hierboven staat is gewoon slecht geflitst.

Niet jammeren. Zo snel groeit een kind ook weer niet. Gewoon NU opnieuw doen! MAAR CAMERA OP M!
Is wat mij betreft ook niet expositie waardig!
De reactie hierop van Opgezetfan:
Voor iedereen die wel normaal reageert mijn feedback over deze foto's
en
Maar smaak is natuurlijk smaak en ik neem jullie (behalve GastheerG) helemaal niks kwalijk hoe jullie erover denken
Heb je het over stemmingmakerij dan denk ik dat Opgezetfan als volgende het digiforum mag verlaten (wordt een soort van Big Brother huisforum dus). En al heb ik het commentaar nu al 10 keer gelezen, ik kan er geen negatief sfeer verziekend verhaal van maken. Er is slecht geflitst en dat kan beter, doe het over! staat er. Ik vraag me dus af, heeft de moderator, net als een echte scheidsrechter, toch zijn beperkingen?
(Je kunt de bovengenoemde citaten vinden op http://www.digireflex.nl/viewtopic.php?t=4912 en tevens pleit ik de meest reGGelmatiGGe bezoeker niet volledig vrij: indien je zelf wel beschikt over voldoende communicatieve vaardigheden moet je je uitingen misschien aanpassen aan de minder begaafde medemens om de ruis tussen zender en ontvanger te verminderen. De discussie over het gebeuren heeft de scheidsrechter verwijderd, ook de in een nieuw onderwerp geplaatste berichten van Damduin. Overigens beschikt digiforum over een tiental scheidsrechters). De boeiende foto's in dit onderwerp zijn van vanmiddag: de rode dingeswinkel in Utreg en een medium patat bij Manneke Pis, Vredebug, Utreg.

15 opmerkingen:

John zei

Beetje een zije-sokken forum. De mensen zetten hun foto's er op om kritiek te vragen en als ze die ook krijgen, kompleet met uitleg hoe het beter kan, gaan ze miepen. Ik heb er wat rondgeneusd en vind dat er een beetje kontenkruiperig sfeertje hangt. Iedereen probeert te lief te zijn voor elkaar, het komt niet oprecht over. Uitzonderingen daargelaten, natuurlijk. ;)

JeeWee zei

Over de foto met de friet met sate. Voor iemand die GGespecialiceerd is in fetenswaren valt deze foto zwaar tegen en is webloGG onwaardig. De scherptediepte, lichtval, inlevingsvermogen in het object, zijn zwaar onder de maat. Daarnaast is volkomen onduidelijk hoeveel er voor deze snack is betaald.
En over die foto met dat ventje op de trap. Kijk, die foto is gewoon te vroeGG gemaakt. Toen hij misstapte toen hij de trap af GGinGG is door de fotoGGraaf volkomen gemist. Kortom.Het is knudde, maar GGa vooral zo door!!!!

Gastheer G zei

John gebruikt twee termen die de spijker boven op de kop slaan:
- zije-sokken forum
- kontenkruiperig sfeertje

Overigens de foto van de ladder vind ik wel ok hoor. Leuk standpunt.
De foto van de patat vind ik echter heel erg smerig. Doet met teveel aan een kontenkruiperig sfeertje denken!

FRANK103 zei

Heren, bij een teveel aan commentaar doe ik jullie gewoon in de ban, zit ik niet mee!
De enige zinnige opmerking door jullie gemaakt zal ik wel beantwoorden:
het was een Urbanus van € 2,35 en dan nog € 0,60 voor de satésaus, maakt
€ 2,95. (Met dank aan Madelon1 voor het narekenen)

Gastheer G zei

Comment Frank. "De enige zinnige opmerking"

Weet je wel hoe bijzonder DAT al is!

Ik blijf de foto van de friet "met" HEEL heel heeeeel vies vinden.

Madelon1 zei

Frank zal de laatste zijn om het toe te geven, maar de patat in kwestie was consumptief gezien ook niet echt een toppertje. Hij leek in eerste instantie "wel te doen" te zijn, maar dat was omdat de temperatuur van elk individueel onderdeel nogal aan de hoge kant was en dus waren de smaakpapillen al snel ongevoelig geraakt (lees: verbrand). Toen Frank later aan een kenner vertelde dat hij een Urbanus had genuttigd, en waar, werd er direct gemeld dat Manneke Pis niet bekend staat als kwalitatief interessant. Sterker nog, het verkooppunt in kwestie staat bekend als aanbieder van "vette" patat. Natuurlijk kon Frank nu niet opeens zeggen dat de patat niet lekker was. Om een kort verhaal lang te maken: hij vroeg zich na een uitgebreid toiletbezoek (ik zal jullie de details en geursterkte besparen) af of de macaroni van die avond misschien slecht gevallen was. Nou geef ik direct toe dat Frank deze macaroni zelf had bereid en er dus risico's verbonden zijn aan het eten daarvan, maar Frank had als enige een heftige toiletsessie. En was ook de enige die de Ur(b)anus had gegeten. Toeval?

Anoniem zei

Hele zieke geesten hier.

Anoniem zei

wat een arrogante balletjes zijn jullie toch!

Anoniem zei

Er zijn mensen die geen kritiek dulden en altijd het laatste woord zullen moeten hebben.
Er zijn mensen die daarom bij kritiek op eigen foto's altijd een reden vinden waarom een foto zo gemaakt is, dat al het gewone zó vreselijk bijzonder is en niet te vergeten vooral schuin héél bijzonder is (dus toch dat laatste woord wéér) Er zijn mensen die in openbaar doen alsof ze alle discussie's aan willen gaan, maar van persoon tot persoon in niet openbaar zeggen ''ik ga niet verder in discussie''om toch weer het laatste woorde te willen hebben.
Ach er zijn mensen..

Madelon1 zei

@anonymous: wel jammer dan dat sommige mensen die graag een oordeel vellen over andere mensen (ja sorry, beetje vaag, maar wie de schoen past...) daar niet zelf voor uit durven/willen komen maar zich achter een anoniem verschuilen.
En ja, ik geef het direct toe: ik hoor in ieder geval tot die mensen die graag het laatste woord hebben!

Anoniem zei

Kontenkruiperig forum dat digireflex?
Dan is dat gegarandeerd de reden dat GastheerG daar zo vaak op zat.
Naar wat ik van hem gelezen heb was GastheerG daar ontzettend in zijn element.
Nu ik dit allemaal lees begrijp ik dat ze GastheerG eraf gegooid hebben......

Gastheer G zei

Anoniem? Daar discussiëren we niet mee. Ja ik had het daar naar m´n zin. Omdat er een aantal mensen zaten waar ik leuke dingen mee deed. Verdun, Rotterdam, Maasvlakte, natuurmeeting om er een paar te noemen.
Wat me niet beviel heb ik laten weten. Alleen NIET anoniem!
En op en democratisch (we leven in Holland en het is wel 2006) forum of blog wordt er geen censuur toegepast!
Ja ik ben voor openheid. En op DR niet. Ik heb zelfs eens voorgesteld de hele mailwissel van de 2e ban publiek te zetten. Kan ieder z´n oordeel vellen! Maar dan WEL alles plaatsen! Dat is openheid!

Genoeg erover en ik geef Madelon1 graag het laatste woord!

Madelon1 zei

@gastheer G: Dank je! Bij deze dus ;-)

FRANK103 zei

En als jullie toch niet opletten heb ik ook graag het laatste woord.

Vroeger zeiden we altijd: wat je zegt ben je zelf!
Dat maakt het ene ano'tje dan een zieke geest en de andere een arrogant balletje.

Ja, dit is een nuttig stukje tekst!

En dat laatste ano'tje heeft een lang verhaal maar is wel lezenswaardig. Ik zeg: ga zo door!
Alhoewel ik wel denk dat dit weblog niet de plaats is waar jij jouw verhaal kwijt wilt, want ik weet niet waar de discussie met gastheer g precies over gaat, en dat wil ik ook niet weten. Ik denk dat het laatste anootje gewoon de telefoon moet pakken en de betreffende persoon moet opbellen.
Ik val vooral over de manier van communiceren op het digireflexforum over dit onderwerp en het verwijderen van iedereen die een andere mening heeft dan de moderatoren. En dat vind ik onjuist (en dus ben ik nu ook gebanned).

FRANK103 zei

Ja, ik heb het laatste woord!