vrijdag 22 december 2006

Over ramen

Vandaag kreeg ik een artikeltje toegestuurd van een anonieme bron (namelijk mijn zusje Jacqueline S.) over het harde werken dat ambtenaren doen. Omdat zij de indruk heeft dat haar zwager de dag vult met koffie drinken en slapen op het toetsenbord (wordt z'n haar daar zo dun van?) was ze verrast door de inhoud van het artikel. (Red: de indruk die zij heeft is overigens ontstaan door verhalen die haar zwager haar zelf heeft verteld.)
Op haar uitdrukkelijke verzoek volgt bij deze het artikel.


Wat is er leuker dan een bevestigd vooroordeel? Want tests bewijzen het: veel ambtenaren doen weinig meer dan de godganse dag uit het raam kijken. Deze figuren staan bekend als zogenaamde "raamambtenaren".
Bijna veertig procent van de ambtenaren zegt zo’n collega te hebben. U kent ze wel: ‘s ochtends binnenkomen en eerst uitgebreid koffie lurken. Vervolgens appeltje schillen, uitbuiken, de broodtrommel ledigen onder het genot van de Azijnbode, Metro of Spits, uitgebreid toiletteren met diezelfde Azijnbode, Metro of Spits, tukkie doen, kopje thee, banaantje en om 15.45 uur voorbereidingen treffen voor het vertrek om exact 15.59 uur.
Maarrr... uit dat zelfde onderzoek blijkt dat het laatste vet bij de overheid allang is weggesneden. Als er nog meer wordt bezuinigd, gaan er ongelukken gebeuren. Wat precies, dat vertelt het verhaal niet, maar wellicht dat u hem kan inkoppen.
Wees gerust, veel tegenspraak zult u niet krijgen, daar het voltallige ambtenarenapparaat van een welverdiende ATV-dag geniet...

Je begrijpt dat Jacqueline S. verrast was door dit artikel: zij dacht dat haar zwager maar een beetje rondhing op kantoor, nu blijkt dat hij niet alleen meerdere activiteiten verricht maar zowaar ook kan lezen en zichzelf op de hoogte houdt van het laatste nieuws! En: hij eet ook echt 2 stuks fruit op een dag!
Ja, ze was aangenaam verrast, en wij ook!

2 opmerkingen:

FRANK103 zei

Niet alleen kijk ik regelmatig naar buiten, ik heb daar ook wel eens foto's van gemaakt, voor jullie! Kijk maar eens in het archief op 4 en 5 april 2006!

Jacko zei

Bij Frank hebben ze ramen tot de grond. Kan hij ook rustig naar buiten kijkt als hij er even bij gaat liggen!!