vrijdag 29 december 2006

Racen bij MJ, deel 3

Natuurlijk wordt DE vraag gesteld: waar is de fappeltaart? Laat dat nu een van de foto's zijn die ik hier niet geplaatst kreeg! En dan stelt MJ dat ik ook Ninco's kan laten vliegen (Do Fly's fly?). Ja, de Ninco Megane is naast de tafel beland. Net als dat ik mijn Fly Viper eens heb gelanceerd en met de races in november ook mijn Spirit over de rand van de tafel heb gestuurd. Alleen de Viper heeft dat niet overleefd. Op de foto een getunede Ninco Mosler van MJ op zijn/haar dak. Slot it onderdeeltjes, Cartrix banden. En een NC-5. Een juweeltje. En wat vond ik nu van het circuit? Het circuit zelf vond ik heel leuk, lang recht stuk, uitdagende bochten. Klinkt als, er komt ook een maar. Ja, die was er. Het circuit was glad, spiegelglad. Normaal compenseert een magneet de matige banden, maar hier niet. Mijn Spirit, Carrera's, Scalextric GT 2003, ze hadden bijna geen grip. Oké, de Scalextric kon de zeer snelle magneetloze Fly van Henk een beetje partij bieden, de andere auto's belanden direct weer in de tas. De wedstrijd zouden we rijden met een Ninco met NC-5. En de banden van mijn (vrijwel nieuwe) Ninco Megane leken enigszins competitief. Tijdens de race bleken de Ninco Toyota Supra's van Robbert en Henk veel beter geschikt voor dit circuit (de Supra van Robert heeft de race overigens niet overleefd). Alleen de Mosler van Ronald bleef in zicht, maar doordat die veel lager is, was die in het bochtige deel van het circuit onverslaanbaar.

Conclusie: heel leuk circuit, de familie J heeft zich ernstig ingespannen om ons een leuke raceavond te bezorgen en als we tijdens een volgende vakantie op herhaling gaan dan zorg ik voor betere achterbanden! Ja: het is hachelijk!

6 opmerkingen:

Anoniem zei

Nog een verslag van dit special event, zie:

http://twenttrack.blogspot.com/

Anoniem zei

Er is iets vreemds aan de hand op Blogspot, gisterenavond stond het verslag er nog en nu is het weg.

FRANK103 zei

Je bedoelt bij Henk? Hij is dan waarschijnlijk het bericht aan het bewerken waardoor deze van de 'hoofdpagina' verdwijnt.
Maar oudere berichten, zoals zijn oproep aan Tukkers om zich te melden om te racen, is wel verdwenen. Op het weblog van MJ staat dit nog wel.
Hachelijk!

Anoniem zei

Je hebt gelijk, het verslag is weer terug. :)

Anoniem zei

Het onderwerp met de oproep aan de Tukkers is er nog wel, alleen steeds iets gewijzigd en opnieuwe gesubmit om deze weer eens bovenaan de pagina te krijgen. Maar... ik denk dat ik geen reactie meer zal krijgen van Tukkers of Sallanders (of toch?).
Ondertussen heb echter ik wat andere, meer dan prima contacten opgedaan van over de IJssel.

JeeWee zei

Ha eindelijk weet goed GETUNE-DE appeltaart!!!
Kenners zien dat meteen