woensdag 25 juli 2007

Over zonneschijn

Gisteren heb ik hier verteld hoe lang de rijen bij Ballorig zijn, een binnenactiviteit voor ouders die iets droogs met hun kroost willen doen. Maar er zijn meer ouders die op dat idee kwamen. Ook het plaatselijke overdekte zwembad is vol.
En dan, voor vandaag, is er mooi weer voorspeld. Zonneschijn met een pietsie wind. Dus reden we naar Sprookjeswonderland in het altijd gezellige Enkhuizen. Geen binnen, maar een buitenactiviteit. Vanaf de Drechterlandseweg draai je dan linksaf richting de parkeerplaats van SWL. Wat, file??? We moeten in een weiland parkeren en dan in optocht naar de kassa van dit pretparkje. Een rij! Het is al snel duidelijk: we zijn niet de enigen die de weersvoorstelling bestudeerd hebben. Hele volksstammen willen vandaag naar Violinde, Vadertje tijd en de dobberbootjes. Maar het weer, de aangename prijzen van SWL en de redelijke wachttijden bij meeste 'attracties' maken het bezoekje weer een hoogtepunt van de vakantie!

Goede rapportcijfers
"De Efteling is nog steeds favoriet, maar ook een ‘kleine speler’ in het veld, zoals Sprookjeswonderland in Enkhuizen, doet het prima."
"Alle parken samen scoren gemiddeld een dikke zeven: 7,7
1 De Efteling, Kaatsheuvel 8.1
2 Avonturenpark Hellendoorn 8.0
3 Sprookjeswonderland, Enkhuizen 8.0
4 Keukenhof, Lisse 7,9 "
" Een groot deel van de bezoekers van het Sprookjeswonderland in Enkhuizen is wél te spreken over de entreeprijs (6,50 euro entree). Maar liefst 72 procent staat achter de stelling dat de entreeprijs precies goed is."

4 opmerkingen:

Anoniem zei

Ik heb zonder een park al pret... vooral die binnen.

Firefighter zei

7,9 voor de keukenhof ben ik het absoluut niet mee eens. Ben nog steeds niet vergeten dat dat bloemencorso rond die bloementuin mij verhinderde bij Schoonderbeek aan te komen :P

Anoniem zei

Ondanks de slechte voorspellingen voor vandaag (donderdag dus) was het in SWL weer gezellig druk...

Wij kwamen pas in de middag op t idee om even heen te gaan en dankzij vroege komers en gaanders konden wij dichtbij de ingang parkeren. :-)

Gelukkig maar want ons kind heeft de vreemde verschijnselen dat ze buiten de poorten van SWL steevast "moeie benen" heeft en binnen inééns niet meer! :-D

groetjes, Mar10e

Anoniem zei

Gulliver is open vanaf 2 augustus, neef.