zondag 24 februari 2008

Over de vaas

Het kunstwerk in de wijk wordt hier consequent 'de vaas' genoemd. Als we op kantoor, tussen het keihard werken door, soms een moment weten te vinden om het over 'andere' zaken te hebben, dan komt dit kunstwerk toch regelmatig ter sprake. Er hangen immers 2 50x90 uitvergrotingen achter mijn bureau! Collega Harry, die hier niet genoemd wil worden, denkt dat de kunstenaar misschien Herbert Nouwens is, die vergelijkbare verroeste objecten in de regio heeft geplaatst. De gemeente noemt in haar uitingen wel 4 kunstenaars die objecten in onze wijk hebben gefabriceerd, maar wie wat heeft gemaakt staat er niet bij. Maar van de 4 heeft één een kunstwerk gemaakt dat luistert naar 'de kelk'. Het gaat dan om de inmiddels overleden kunstenaar Rudi van de Wint. Op internet zijn ook andere kunstwerken te vinden van Rudi, waarvan er 2 in de vorm van een kelk. (Hierboven http://www.dorpshuistytsjerk.nl/archief/artinmotion/dekelk.html.
Om een lang verhaal kort te maken (kan al niet meer, dan had ik anders moeten beginnen), het is dus DE KELK van Rudi van de Wint!

9 opmerkingen:

Angelique1966 zei

ehm, twee vergrotingen van de Vaas achter je buro? Ehm.....knarf...... waarom? Je gaat me toch niet vertellen dat je die vaas zo mooi vindt?

FRANK103 zei

Ja, dat vind ik wel! Het is trouwens de kelk!

Angelique1966 zei

nou ja, gelukkig verschillen smaken. Persoonlijk vind ik er niets aan, maar jij mag het mooi vinden. Heeft de ´kunstenaar´ in ieder geval een bewonderaar.

FRANK103 zei

Er zijn ook mensen met posters van artiesten of auto's. Ieder zijn / haar meug!?!

Anoniem zei

Er zijn ook weblogs waarbij de plaatjes soms niet inladen, beetje jammer op een fotolog.

Jacko zei

Wij willen dat de kunstenaar maakt wat wij zien maar de kunstenaar wil dat wij zien wat hij maakt.

Zo is het.

Het blijft een mooi object die kelk. Fotogeniek zeker. De andere kelken mogen er ook zijn!!

Angelique1966 zei

nou ik vind die kelk niet superlelijk of zo, maar die op je blog met die yuga ervoor vind ik dan mooier.

Angelique1966 zei

waar staat die eigenlijk?

FRANK103 zei

In Fryslan, in Tytsjerk
http://www.vijversburg.nl/park-groot-vijversburg/uitbreiding/