dinsdag 24 juni 2008

Over de laatste dag

Bepaalde momenten weet iedereen nog. Zoals de laatste dag van de lagere school. De dag van de musical voor de ouders. De koffie en koek stonden klaar!
Die laatste dag is een mijlpaal in een mensenleven en natuurlijk helemaal niet boeiend voor de meeste bezoekers hier. Omdat Renésmurf en vele anderen me steeds voorhouden dat ik me niets moet aantrekken van de bezoekers plaats ik plaatjes van die laatste dag, op een (niet geheel) willekeurige school en van (niet geheel) willekeurige kinderen. Voor een trotse opa en oma die dit blog zo nu en dan bezoeken en vanmorgen deze musical al hebben bekeken. En voor buuv An. En voor de bezoekers die zich afvragen wat voor smoes ik vandaag weer had om niet te fietsen, er is immers geen boeiende voetbalwedstrijd meer op TV waarvoor je thuis zou willen blijven. Misschien voor de juffen en 1 meester, die allen hun keel schor hebben gezongen!
En een beetje voor Henk en andere fotografie-kenners: ik heb geen opzetflitser voor de Minolta en de ingebouwde flitser voldoet natuurlijk niet. Dus heb ik zonder flits foto's gemaakt vanuit het publiek, in RAW. Vervolgens de foto's iets bijgesteld (lichter) en geëxporteerd naar jpg. En ze dan weer verkleind met een ander programma!
En misschien voor GastheerGerard die wel houdt van fotoblogjes, maar hier niet meer zo regelmatig komt. Maar ik heb dit bericht NIET geplaatst voor racebaanfanaten die alleen racebaanfoto's willen bekijken. Die moeten naar het enige regelmatig actieve racebaanweblog, van Henk, Twentetrack, links bij de links. Om te lezen over GAIT uut Delden, die hier vast niet genoemd wil worden. En zo eindigt ook deze post weer met: hachelijk!

10 opmerkingen:

Renesmurf zei

Wat voor de een een mijlpaal is is voor een andere een dag als alle anderen.
Zo gaan die dingen.

Toch is elke dag weer, heel bijzonder.

HenkG zei

Ach, misschien wel racebaanfanaat, maar jouw blog toch (bij mij rechts) bij de links heeft gezet.

Mooi hè, met RAW werken...

FRANK103 zei

@René: dat is een waarheid als een koe!

@Henk: RAW kost wat extra tijd en schijfruimte, maar je krijgt er wel wat voor!

Anoniem zei

Ik ben blij dat ik deze fase heb overgeslagen...

Anoniem zei

Heer Frank-103,

Ik denk dat U een lieve man bent:

'Die laatste dag is een mijlpaal in een mensenleven en natuurlijk helemaal niet boeiend voor de meeste bezoekers hier.'

Ik kan zoiets in elk geval wél begrijpen, weest U daar maar van overtuigd! Dank ook voor het oproepen van dergelijk momenten. Eventjes waande ik mij terug in de tijd toen ik nog een broekventje was.

Maar wel de eerste van de klas.

Vriendelijke groeten,
Uw Drs'je.

Anoniem zei

Ha, de musical, en wij maar oefenen en oefenen en oefenen en maar zingen en zingen...
Maar u heeft er mooie herinneringen aan en een en ander goed in woord en beeld gebracht!

Jacko zei

Zo die Axelle, die durft! Om een blog als dit te bezoeken...

Leuk hoor Frank zo'n reportage. Kijken of ik met een week of wat van Aron en zijn lotgenoten ook zo'n mooi verhaal kan knippen.

FRANK103 zei

@brillie: je was niet goed genoeg voor de musical?

@drs: ik roep graag iets op!

@axelle: mijn rol is niet meer dan hinderlijk foto's maken en een stuitend stukje produceren!

@Jacko: ik denk dat axelle het spoor volgt dat madelon103 op internet achter laat en zo hier geheel per ongeluk terecht komt, iets wat ik meestal 'hachelijk' placht te noemen!
Succes bij het fotograferen van de musical van Aron: mag ik je toch aanraden een goede flitser mee te nemen!

Angelique1966 zei

ja het was een gedenkwaardige avond. Voor ons de laatste die dit School-Nest verlaat. Wij zijn nu ouders van Middelbare scholieren....

Wat zijn ze knap, onze kinders die gewoon even een geheel eigen musical schrijven (daar kan Lloyd Webber nog een puntje aan zuigen) en vooral 'Manamana'

FRANK103 zei

Het manamana hebben ze niet zelf verzonnen maar is afkomstig uit de Muppetshow, maar dat terzijde. Hoe staat het met jouw foto's?