zaterdag 21 juni 2008

Over voetbal en de thuisreis

Misschien hebben jullie het vanavond gezien: het Nederlands elftal heeft eigenlijk kansloos verloren van de Russen. Eigenlijk was de eerste helft niet om aan te zien. En de tweede helft ook niet. En de verlenging....Volgens de kranten heeft het Nederlands elftal nog nooit verloren op 21 juni. En vanvond hebben we weer gezien dat voor alles een eerste keer moet zijn! Feitelijk hebben de Russen één principe van Johan Cruijf beter uitgevoerd: als je meer doelpunten maakt dan de tegenpartij dan win je de wedstrijd! Volgens voetballer Van der Vaart (hierboven!!) waren de Russen beter. Als uiterst principieel nationalistisch blog heb ik dus direct de kleurstelling aangepast en het Hollandse oranje vervangen door het Siberisch wit van de Russen. Guusje, Guusje! Indirect maken 'we' toch een kans de EK te winnen.
GUUSJE GUUSJE!!!

Voor de echte voetballiefhebbers: ik heb natuurlijk ook opnamen gemaakt van het pauzeprogramma op Veronica, waar de Nederlandse dames glorieus wonnen van de Kroatische dames. Morgen komen meer beelden!
Tevens moet opgemerkt worden dat alle welpjes bij de plaatselijke supermarkten van de onderneming Albert Heijn op waren. Is er sprake van voorkennis? Sideletters? Hachelijk!

7 opmerkingen:

Anoniem zei

Tja, als je de bal bezit, kan de ander geen score maken. Maar dat is het ook niet geworden. Gelukkig is het oranje van je page weg. Daar werd ik nu echt *&(*& van.

FRANK103 zei

"Gelukkig is het oranje van je page weg."
Zo heeft elk nadeel zijn voordeel!

Anoniem zei

Het is jammer, maar het is niet anders.
Geen uitbundig feest, alweer niet.
Over twee jaar beter!

Mike Hammer zei

En het was nog lang onrustig bij cafe Schuler in Basel.

Anoniem zei

Heer Frank,
Ik vind het ook jammer. Gevoelens van leedvermaak zijn mij totaal vreemd. Het is zelfs zo dat vele Belgen stiekem supporterden voor de 'Ollanders'.
Of hoe een zo goed begonnen avontuur toch nog vroegtijdig eindigde.
Hachelijk!
De Drs.

FRANK103 zei

@René: of niet, misschien kunnen 'we' gewoon toch niet beter!

@Erik: dat zou goed kunnen!

@drs: het lijkt mij altijd dat veel spelers van het Nederlands elftal naast de schoenen lopen, en dat steeds meer doen na 1 of 2 goede prestaties. En eenieder weet dat je naast je schoenen lopend nooit tot die prestaties kunt komen die je zou kunnen bereiken met de schoenen aan. Maar uw medeleven doet mij goed! Het is nu weer tijd voor de tour de france!

Anoniem zei

PS: Hoeveel heb je betaald voor die beelden? Laat het de NOS maar niet zien.