zondag 30 november 2008

Treinenbeurs te Rijswijk

De Drs, die hier vast niet genoemd wil worden, zegt bij het vorig bericht: "Ik kan mij niet van de indruk ontdoen dat U erg vrolijk door het leven gaat. Elke dag lijkt er wel iets te gebeuren: uitstappen, bezoeken van de Sint, geinige voetbalwedstrijden..."

bakkertje

Beste Drs, het leven van een blogger is toch één tranendal! Wat ik wel niet iedere dag moet verzinnen om jullie een verhaal voor te kunnen schotelen, het lijkt wel bijna een dagtaak!

Zo moest ik vandaag voor dag en dauw uit de veren om om 09.10 neef Richard (wil hier niet genoemd worden!) van het lokale spoorstation op te pikken. (De auto moest ontdaan worden van een koude witte aanslag)

ford

Hij zou ook ene Marco meeslepen, doch die wist op curieuze wijze te ontsnappen (tips van Hans Klok??) toen hij hoorde wie er verder mee zouden gaan naar Rijswijk. En in Rijswijk, beste drs, was vandaag de treintjesbeurs.

tanktrein

Zoals u misschien weet zijn er jaarlijks in Nederland 3 grote 'treinenevenementen'.

mallet

Eurospoor in de Jaarbeurs te Utrecht in oktober, vervolgens in de evenementenhal 'darling market' in Rijswijk en dan hebben we ook nog Rail, die van Den Bosch via Leiden is verplaatst naar het Euretco Center in Houten (volgende beurs is op 6, 7 en 8 maart 2009).

railclub utrecht koploper

Om 10 uur stond de auto schuin tegenover de ingang geparkeerd en begon het bezoek. Een treinenbeurs bestaat natuurlijk uit een koopjesmarkt gedeelte dat bestaat uit winkeliers en professionele handelaren uit binnen- en buitenland en een tentoonstellingsgedeelte dat veelal bestaat uit de demonstratiespoorbanen van de grote modelspoorclubs uit het land, zodat daar meestal niet veel nieuws te zien is want de bouw van zo'n demonstratiebaan duurt jaren!

koffie

Natuurlijk was er tijd voor koffie en dropten we Wesley in de speelhal waar hij zich een paar uur uitstekend heeft vermaakt. Natuurlijk maken we ook tijd voor een eenvoudige doch voedzame lunch.

rijswijk patat 2

Dan is het tijd om koopjes te scoren, en zonder teveel in details te wilen treden heb ik veel draad gekocht, soldeer, een ESU V3.0 met een bijbehorende permanente magneet, een metalen TEE restauratiewagon voor neef Erik en een aantal 'Thomas de stoomtrein' treintjes voor het grut.

railclub utrecht 2400

Het aantal koopjes dat ik met pijn in het hart heb laten liggen is ontelbaar: de Roco blauwe VOS logistics diesel voor 80 euro, een ouderwets metalen Marklin draaischijf voor 115 euro, een blauwe Electrotren 1300 voor 109 euro, een 216 met geluid voor 149 euro en vele moetikhebbe goederenwagons.

stationnetje

En zo heb ik feitelijk een boel geld bespaard! Rond 16.00 zijn we weer thuis om de koopjes te showen en vervolgens te kijken naar de Sinterklaasshow met Ernst en Bobbie. En dan is het tijd voor een heerlijke hollandse maaltijd, hutspot met een bal.

hutspot

Beste drs, u begrijpt dat na het eten er voetbal gekeken moet worden, de kindertjes de schoen moeten plaatsen voor de hoognodige snoepvoorziening,

lgb huis van de sint

en vervolgens uitgebreid over internet gesurft moet worden.

lgb met kasteel

En zo is dan een rustig zondagje in huize 103 tot een einde gekomen. Nu nog even naar het napraten over de voetbalwedstrijden kijken en dan het mandje weer in!

7 opmerkingen:

PorscheHarry zei

Ford Focus Station, dat zijn toch weer een paar punten in de tizzun competitie :-)

Anoniem zei

Grappig is toch wel dat treinen kunnen lopen zonder bovenleiding, alwaar ze wel voor gemaakt zijn.

Dikke Leo zei

Als noorderling denk ik bij een treinevenement altijd aan de stoomdagen in Leek waar het hele weekend treinofielen rond lopen en rijden. Ik ga daar ook vaak naartoe, geheel niet gehinderd door enige vorm van kennis vermaak ik mij daar ieder jaar en verbaas mij over de hoeveelheid treinen en stoomaangedrven bouwsels van de betere hobyisten.

Anoniem zei

Weer een leuk dagje, voor de liefhebber!

Smurfen houden wel van kleine dingen!

Gert zei

Als jij de hele dag weg bent zal het wel rustig zijn ja. Maar toch twee vragen. Wat is een Electrotren 1300? Is dat rode spul de jus van de gehaktbal bij je hutspot?

FRANK103 zei

@Porscheharry: ze zijn genoteerd!

@Brillie: techniek staat voor niets anno 2008!

@Dikke Leo: ben ik 1 keer geweest, maar leek is erg ver weg. Maar modeltreintjes zijn altijd leuk!

@René: deze beurs geen smurfen gesmurft, en zal er volgende keer weer beter naar smurfen!

@Gert: Electrotren is een merk van modeltreintjes, een 1300 is een type NS lokomotief. Het gaat dus om een berlijnsblauw schaalmodel van de NS 1309. Ik kan je geen foto laten zien omdat ik de lok niet heb gekocht. Hachelijk?
Dat rode spul is ketchup. En dat past, net als appelmoes, bij iedere oud-hollandse maaltijd! Mjammie!

Jacko zei

Leuke serie foto's Frank. Dat in Rijswijk, is dat die gare hal van van der Most? Ooit nog een keer met een beurs gestaan, wat een afknapper zeg.

Maar je verslag is goed hoor. Alsof we er zelf bij zijn. Scheelt ons mooi weer een ritje!