zaterdag 31 januari 2009

Racen bij Steffer

Niet ver van hier woont Steffer, en hij heeft een van de leukste circuits waar ik tot op heden op heb gereden, om niet te zeggen: het leukste circuit! Nu had hij Huug, Terry en mij gevraagd om te komen racen, helaas voor Steffer was ik de enige die kon. Maar met een juiste hoeveelheid alcohol.... Goed, bij Steffer wordt magneetloos gereden en een aantal van mijn bolides waren daarvoor ooit deskundig geprepareerd. En zo moest Steffer dus aan het werk om de auto's opnieuw voor magneetloos rijden geschikt te maken. Lood plakken, nog meer lood plakken, veel vuil verwijderen en banden prepareren. Dan de races, een wedstrijdje Ninco Toyota Supra's werd door Steffer gewonnen, de NC6 in mijn bolide leverde niet zoveel extra snelheid dat ik kon winnen. Dat de tandwielen van mijn Supra tijdens de race vastgeschroefd moesten worden was daarbij een klein detail. De Ninco Mosler moest het ook afleggen tegen diezelfde Supra, zij het dat ik 1 heat reed zonder lood in het vooronder en toen de Mosler wel erg vaak naast de baan bleek te gaan is daarbij deskundig ingegrepen, met bijna een overwinning in de 2e heat. De Fly klassiekers, een Lancia tegen een Porsche 911, was de spannendste race, hoewel ik die ook verloren heb. Voordeel van de thuisrijder? Bij elkaar was het een hele leuke avond en lag ik om 02.00 te bed.
Voor Gert: om 06.35 stond het eerste grut naast mijn bed en om 08.15 ging de wekker voor voetbal! Team 1 bestond uit Marco, de beide Bart's, John en Ton en team 2 bestond uit René, Leon, Ruben, Joop en Frank. De ondergrond was keihard en de buitentemperatuur voelde kouder aan dan de 0 graden die het volgens de auto was. De stand ging tot 4 -4 gelijk op, daarna werd er niet meer gescoord. De winnende was uiteindelijk om 10.30 terecht voor team 1.
(NB voor correcte verslaggeving over het slotracen verwijs ik jullie graag naar de site van Steffer!)

7 opmerkingen:

Gert zei

Kort samenvattend heb je dus een leuke raceavond gehad, weinig slaap en heb je met voetballen verloren. Vandaag geen foto's gemaakt en ben nu naar Ajax Heerenveen aan het kijken.

Anoniem zei

Het wordt toch moelijk erkaar de bocht af te snijden.

Steffer zei

6.35 u? heb je iig toch nog uitgeslapen....

Anoniem zei

Heer Frank nr. 103,
Wederom een wonderbaarlijk en vervaarlijk technisch verhaal. (Traditiegetrouw ook een beetje hachelijk.) Ik stel ook vast dat U - ondanks het feit dat U een drukbezet man bent - toch welgezind door het leven gaat.
Met vriendelijke groeten,
De Drs.

Anoniem zei

Hoe klein ze ook zijn, ze hebben toch onderhoud nodig.

FRANK103 zei

@Gert: ja, ik ben ook naar Ajax Heerenveen aan het kijken, en omdat mijn voorkeur een beetje uitgaat naar AZ is de uitslag niet verkeerd!

@Brillie: moeilijk maar niet onmogelijk!

@Steffer: bij 6.35 is uitslapen niet het eerste woordt waar ik aan denk....
:-(

@Drs: en hoe hachelijk mooi kunt u het weer verwoorden!

@Renésmurf: zonder olie loopt alles vast!

Steffer zei

"@Renésmurf: zonder olie loopt alles vast!".....net als bier....