maandag 27 april 2009

Meer over vroegah


Deden we vroegah, vóór het blog tijdperk ook wel leuke dingen? Daarover hebben collega Peter en collega Michel (willen hier beide niet genoemd worden) en ik vanmorgen bij de koffie met elkaar over van gedachten gewisseld.



Misschien wel, was mijn antwoord, misschien had ik toen ook een blog kunnen vullen. Dat illustreer ik graag met wat foto's uit de oude doos.



Vroegah ben ik 3 keer een vakantie naar de USA geweest, om precies te zijn in 1990, 1992 en 1993. En toen was ook een spiegelreflex mee, een toen nog behoorlijk moderne Pentax Me Super en als reserve ook een Pentax Me. In 1993 deden we de Route 66, zie ook links het label Route66.



Tijdens zo'n vakantie schoot ik wel 15 rolletjes vol, dwz 540 foto's in 5 weken. Nu schiet ik soms wel 500 foto's op 1 dag. Ik heb de heren onder meer lastig gevallen met het verhaal over the narrows, een wandeling in Zion national park.



Degenen die mij kennen begrijpen dat de wandeling - dóór een rivier ipv langs een rivier - door wel 2 meter diep water ging.



Bij het scannen vanavond kwam ik de 2 foto's van die wandeling tegen, het was niet dieper dan 1 meter. Ja, dan blijkt dat je toch teveel foto's maakt op een vakantie, toen al!



Of heb ik op het echt diepe stuk gewoon geen foto's willen maken omdat een spiegelreflex in die tijd ook al niet waterdicht was? Wie zal het zeggen? Het is en was hachelijk!



Maar een weblog had ik ermee kunnen vullen! Zelfde geldt natuurlijk voor het record poepen in het hoogste gebouw. Na Montparnasse in Parijs heb ik ook het WTC in NY aan mijn lijst kunnen toevoegen en later die vakantie ook Sears tower in Chicago, toen het hoogste gebouw in de wereld.



Ik begrijp dat jullie er goed voor gaan zitten! Het verhaal van het onder de boomstam gevallen fotodopje in natuurpark Natural Bridges doet het ook altijd goed als ik erna vertel dat men daar waarschuwt voor slangen en schorpioenen die vaak onder boomstammen liggen.



Of dat je niet van de paden af mag gaan in een ander park. Voor de plantjes dachten we terwijl we dus wél van de paden af gingen. Het bleek om levensgevaarlijke ratelslangen te gaan.



Ach, jullie lezen dit, het is altijd goed gegaan. Vroeger haal ik hier gewoon in, dankzij de scanner. Hachelijk!

NB witte strepen aan de linkerzijde van de foto's worden helaas veroorzaakt door de scanner.

11 opmerkingen:

www.brillie.nl zei

Dat is me oud. Die stenen brug is er al tijden niet meer.

Steffer zei

Strepen aan de rechterkant...

Anoniem zei

Nog even en we krijgen ook alle baby foto's te zien.

Gert zei

Nu zat ik het hele verhaal te wachten op zo'n mooie amerikaanse lokomotief. Komt die niet :-(

FRANK103 zei

@Brillie: ik denk van wel!

@steffer: dat hangt er van af hoe om ik het fotoboek op de scanner leg

@Lokkie: nog een paar weken!

@Gert: u vraagt en wij draaien, een sd40? Komt eraan!

Jacko zei

Een WD40 kan dat ook?

frank-103 zei

@Jacko: ja hoor, die heb ik op zolder staan!

Frank zei

Van die foto's van de VS begin ik spontaan te hijgen en te kwijlen. Daar wil ik ook naar toe. Een mooie reportage.

FRANK103 zei

@Frank: bedankt! En de VS is wat mij betreft zekere een aanrader!

HenkG zei

Je maakte mooie foto's vroegah.

FRANK103 zei

@Henk: nog steeds toch? Of zie jij een dalende lijn?