dinsdag 26 mei 2009

Fotocursus: portretten

De spiegelingenfoto's zijn gisteravond beoordeeld door Angelo, die hier natuurlijk niet genoemd wil worden. Foto 7, molen De kat, is onscherp en het zonlicht komt van de verkeerde kant. De spiegeling is ook niet mooi. De exif waarden lieten ook zien dat de compact gewoon op de sportstand had gestaan. Oeps! Foto 11 was ook minder, de reflectie van de dubbeldekker is te onopvallend, te klein! Voor René plaats ik de geboorte van de hoogspanningsmasten, het prille begin. Ook met de compact, en ook geen geweldige kwaliteit foto's.

Hoorn in stoom 2009

Dan ga ik direct door met de volgende fotocursusopdracht: portretopnames! Omdat de volgende keer ook meteen de laatste les is (nummer 6 voor de cijferaars) plaats ik al een paar portretten van afgelopen week.

Hoorn in stoom 2009

Omdat Angelo van mening is dat het omzetten van kleurenfoto's naar zwart-wit of sepia geen mooi resultaat oplevert heb ik dat natuurlijk meteen wel gedaan.

Hoorn in stoom 2009

Helaas voor jullie: je gaat er hier komende 2 weken meer over lezen!

Hoorn in stoom 2009

Hachelijk?

5 opmerkingen:

www.brillie.nl zei

Ze blijft een beugel van deze tijd houden... en nu is de foto te scherp.

Renesmurf zei

Ik vind die gele foto`s niet zo leuk, en ook een beetje te groot.

FRANK103 zei

@Brillie: die beugel zit vastgeplakt en kost ons een boel geld. Om hem voor de foto te verwijderen leidt vast niet tot veel vreugde bij tandarts of Lisanne. Nee, we zullen het er komend jaar mee moeten doen.

@René: wat vind je er niet leuk aan? De kleur (sepia) of het onderwerp? Het formaat, daar heb ik bewust voor gekozen. Bij eeen grotere afbeelding kan je de details beter zien. Maar omdat dit - onder andere bij jou - leidt tot vertraging ga ik minder grote foto's plaatsen.

Anoniem zei

Wat een zeurpieten allemaal Frank, ik vind je foto's vet cool!
Harry.

FRANK103 zei

Bedankt Harry. Ik haal morgen koffie voor je!