vrijdag 27 november 2009

Architectuur

Het onderwerp van de fotocursus van aanstaande maandag is emotie. En dat vind ik lastig. Ik ben dus alvast met de volgende opdracht begonnen, en dat is architectuur. En denk ik aan architectuur, dan denk ik aan een station (wie niet?)! Dan zijn er een aantal soorten stations: mooie en lelijke! Moderne stations of oude zooi. Een akelig tochthol, zoals Sloterdijk, of een mooie overkapping zoals Amsterdam CS. Reden vroeger de treinen minder frequent, dan moest de wachtruimte een stuk comfortabeler zijn en is daardoor 'de oude zooi' een stuk plezieriger om te moeten wachten dan een modern design station. Dit weekend staat verder in het teken van de aanstaande verjaardag van de Goedheiligman (ja Brillie, ik heb hem gezegd dat jij met de roe moet krijgen!), Veldhuis en Kemper en natuurlijk de modelspoordagen in Rijswijk. Dan lijkt me 'geen blogbericht, goed bericht!' een mooie afsluiter voor vandaag! Hachelijk?

5 opmerkingen:

Sjoerd zei

Comfort is op de grotere stations idd ver te zoeken. Voornaamste zal wel zijn dat het droog moet blijven.

Renesmurf zei

Ik vind oude stations het mooiste, en dan vooral de kleintjes!

Drs. Johan Arendt Happolati zei

'Het onderwerp van de fotocursus van aanstaande maandag is emotie. En dat vind ik lastig.
Ik ben dus alvast met de volgende opdracht begonnen, en dat is architectuur.'
Sterke openingszinnen, Heer Frank!
Maar bij ons op school was een dergelijke ingesteldheid een hachelijke zaak.
De Drs.

www.brillie.nl zei

Geen trein gezien op de trouwdag van onze dochter. Heel vreemd.

FRANK103 zei

@Me: inderdaad, droog blijven, maar wat minder wind mag van mij ook, maar ik ben er van overtuigd dat ze het niet te comfortabel maken om zwervers tegen te gaan!

@René: alle kleine stations zijn hier gesloopt en vervangen voor een wachthok

@drs: dit blog is een sterke zin, maar het kan ook onzin zijn! En wellicht is het zinvol de sterkere kanten verder te verbeteren dan tegen beter weten in energie te steken in de zwakke kanten?

@brillie: en je had wel je bril(lie) op?