woensdag 28 juli 2010

Esternay SNCF

Het regent nog regelmatig en wat is er dan leuker om een plaatselijke bahnhof te bezoeken? In de auto zit je droog en de kachel maakt het heerlijk warm! Uit de vele stationnetjes had ik - niet geheel toevallig uiteraard - het best wel drukbezochte station van Esternay uitgezocht. Dat ligt aan de spoorlijn van Coulommiers naar Sezanne, waarvan Gastheer Gerard, die hier best genoemd wil worden, vast direct enthousiast zal roepen dat Sezanne vlak bij de plaats ligt waar de Duitse legers in 1914 tot stilstand zijn gedwongen door de Franse generaal Foch, waarna de loopgravenoorlog is begonnen. Aangezien ze volgens het boekje hier niet verder komen dan een monument ben ik niet gaan kijken. De spoorlijn, daar ging dit bericht over, is al geruime tijd niet meer in bedrijf. Volgens de kaart zou er een museumlijntje zijn, echter bij nadere bestudering lijkt ook het museumtreintje zijn beste tijd gehad te hebben. Ik heb in ieder geval besloten niet op de volgende rit te gaan wachten! Het aanwezige materiaal heb ik voor jullie op de foto gezet met de gedachte dat jullie dat best wel boeiend zullen vinden. In Esternay was nog meer te beleven (jaja, dolle boel daar!), daarover ga ik jullie vertellen in een volgend bericht, dat zal gaan over treinen en fietsen!

6 opmerkingen:

Lokkie zei

Man, man, het is niet bij te houden al die berichtjes.
Ik dacht even lekker rustig, Frank-103 is op vakantie, maar nee hoor.
Leuk al die treinen, stations e.d.
Jammer dat het niet zo best weer is.
Leuk treinstel, met die panorama bult bovenop.

Sjoerd zei

Voor mij mag je iedere dag zo'n serie maken...

FRANK103 zei

@lokkie: ik heb al 6 linda's, 3 boeken van darren shan en 2 andere boekjes uit. Het leesvoer is op! Dan maar internetten dus, hoe vervelend dat ook is voor de bezoeker van dit blog....

@sjoerd: zoveel stations zijn hier nu ook weer niet!

www.brillie.nl zei

JE kan zo naar Apeldoorn trappen. Ik wacht je wel op met koffie, op het station.

FRANK103 zei

@Brillie: ik ben een heel eind gekomen, maar in de buurt van parijs blijven steken (marne la vallee als je dat iets zegt)

Gerard van Dongen zei

GE-WEL-DIG