woensdag 6 oktober 2010

Over dinsdagavondtreinen en trappen

Enorme aantallen bezoekers van dit blog vragen onophoudelijk om het verhaal over de trap.Dat verhaal komt er aan!Het is nu echter de actualiteit, die hier blogruimte opeist. Uiteraard voorzien van passende plaatjes, zoals van dinges hieronder, die hier niet zomaar afgebeeld wil worden!Die actualiteit die om een bericht vraagt! Zoals al gezegd, een bericht voorzien van passende plaatjes, zoals van dinges hieronder, die hier niet zomaar afgebeeld wil worden!Een waargebeurd verhaal dit keer (zoals eigenlijk elke keer, tenzij het niet om een waargebeurd verhaal gaat), voorzien van passende plaatjes, zoals van dinges hieronder, die hier niet zomaar afgebeeld wil worden!

Het gaat om de spoorbaan van neef Richard, waar we best wel recent aan geknutseld hebben, zodat neef Richard niet ruimschoots de tijd heeft gehad zijn tafel vol te storten met puiN (inderdaad vaktechnisch verantwoorde benaming voor schaal N hebbedingetjes).En vol te storten met andere zooi. Zoals deze prachtige bokaal uit 1979, met een afbeelding van burg Falkenstein.Uiteindelijk zijn er 2 PC's, wagonladingen andere rommel en een best wel coole bureaulamp (zie hieronder) voorzichtig in de kliko geplaatst, zodat de spoortafel weer zichtbaar werd.Vervolgens werd ons duidelijk dat neef Erik voor zijn spoortafel enige stapels rechter wissels en stootblokken kan gebruiken, bij mij een 114 (en een 85) niet misstaat,maar dat Richard vooral eens rails in het algemeen, en niet-gebogen wissels in het bijzonder, moet aanschaffen.

 

Zaterdag is Houten, neef, dan niet met de motor gaan, ook niet als de aardige dame van de afbeeldingen mee wil rijden, maar met de auto gaan, zodat ruim wissels (ipv Oostduitse hokken zoals hieronder) ingeslagen kunnen worden.

 

Penibel?

10 opmerkingen:

Sjoerd zei

ik snap er geen reet van, is dat hachelijk...

Steffer zei

Pas op je woorden Sjoerd, straks laat hij een reet zien....

FRANK103 zei

@Sjoerd: nee, dat is het frank103weblog!

@Stef: wil jij poseren dan?

FRANK103 zei

@stef: of is dat rete-hachelijk?

:-)

Ik wil treinen zien! zei

Het gaat hier gelukkig weer een beetje de goede kant op.

FRANK103 zei

@Ik wil treinen zien!: je bedoelt toch niet de reet-discussie van hiervoor? Want dat is penibel hoor!

Retelig!


ehhh


Netelig!

Renesmurf zei

Ik ben op mijn werk altijd al bezig. Thuis nog eens net zo bezig zijn lijkt mij dan weer niks. Het eindresultaat vind ik dan belangrijker dan de weg er naar toe.

FRANK103 zei

@René: ieder zijn hobbies, jij moet de hond uitlaten, wij de treinen!

www.brillie.nl zei

Zijn de gevulde koeken er al weer? Fotos laden nog steeds traag. Maar ja, gratis he...

FRANK103 zei

@brillie: die zijn al op. Is speculaas ook goed?