maandag 1 november 2010

Eurospoor 2010

Afgelopen weekend was het jaarlijkse modelspoorevenement Eurospoor.


En ook dit jaar zijn we er gaan kijken.Eurospoor is in de jaarbeurs in utrecht, een duurdere lokatie waardoor de toegangsprijzen (volwassene 14,50, kind 6,50) behoorlijk zijn.Ook voor het stallen van de bolide van neef Erik mag 12 euro afgedragen worden.Die toegangsprijs moet natuurlijk gezien worden in verhouding tot hetgeen zo'n beurs biedt, en dat is voor ongeveer 50% tentoonstelling van modelspoorbanen en 50% is handel.De handel is grotendeels hetzelfde als op de modelspoorbeurs in Houten, de modelspoorbanen zijn grotendeels hetzelfde als vorig jaar en zijn ook te zien bij de modelspoordagen in Rijswijk en bij Rail in Houten.Waarom ga je dan eigenlijk? Toch voor de koopjes, ik heb voor weinig een aantal twee-assige rijtuigen gekocht. En een stapel bouwdozen.Voor Wim de kok (hierboven op de foto!) die volgens neef Richard niet koken kan, maar als modelbouwer zijn mannetje wel staat!En voor de aanwezige modelspoorbanen die niet op andere beurzen te zien zijn (geweest). En bij die banen heb ik vooral gekeken naar de aanwezige lokdepots.Kleine en grote depots.Zelfs naar de tankplaat voor de stinkdiesels.Dat zo'n bezoek inspireert om zelf weer allemaal dingen te gaan bouwen, dat gaan jullie hier zien.Penibel?

8 opmerkingen:

Firefighter zei

Zo'n dag maakt je inderdaad weer extra enthousiast om te gaan modelbouwen. Wij hebben dit jaar alleen Eurospoor overgeslagen vanwege de redenen die je zelf al noemde.

Ik ben benieuwd naar die rijtuigen trouwens!

Sjoerd zei

Zo'n schienenbus als op de laatste foto rijdt hier ook nog rond...

Anoniem zei

de vandaal en ik hebben hart van Nederland gehaald! weblog-waardig?
Kok Wim is ook goed met kroketten!
Kom je woensdag langsfietsen?

Ad zei

Was weer een hoop moois te zien. Trouwens geen culinaire uitspattingen gehad op de beurs? Het zien van zo veel moois maakt toch wel hongerig, lijkt mij.

Gert zei

Naar een treinenbeurs in Utrecht en dan ga je met de auto? Ik snap het niet meer.

www.brillie.nl zei

Je gaat er heen om een idee op te doen. Daar mag je best wel voor betalen. En damm, weer een woord invullen. Wanneer stopt die gekte nu eens.

Renesmurf zei

Zo zie je nog eens wat, lijkt me.
Echt een speeltuin voor je.

FRANK103 zei

@Martin: simpele 2-assers!

@Sjoerd: je hebt het nu over de kleur? Je kan een Duitse railbus verder niet vergelijken met een Frans hok hoor!

@neef Ries: ja, wanneer? Wanneer gaan we die kroketten proeven dan? Vanavond bij Erik!

@Ad: nee, de weegschaal laat steeds akeliger getallen zien, komende tijd ben ik op dieet!

@Gert: we gingen ook voor de gezelligheid, met 5-en, en dan is een ritje met de auto een stuk goedkoper dan de trein, waardoor meer geld over bljft voor mooie aankopen....

@Brillie: de strijd tegen de spam is akelig!

@René: inderdaad!