woensdag 3 november 2010

Woensdagmorgenfietsen

Hoewel de weersvoorspelling op telegraaf.nl voor vandaag heel belabberd was,


zou het volgens buienradar vanmorgen droog blijven!Ja kijk, als die deskundigen het al niet weten, hoe moet ik het dan weten?Met buienradar heb ik tot op heden vrij goede ervaringen (ze zaten er recent een kwartier naast mbt een bui), dus ben ik vanmorgen op de fiets gesprongen.De fiets heb ik een paar weken geleden mooi schoon gemaakt, maar dat was dus weer zonde van de tijd!Wat betreft het tochtje, die was dus vrijwel identiek aan alle vorige woensdagmorgenfietsrondjes, maar wel de iets kortere variant (45 kilometer).Neef Richard en collega Pim verbazen zich over mijn lage gemiddelde snelheid, van rond de 26 kilometer per uur.Maar ze vergeten daarbij even dat het gemiddelde ernstig te lijden heeft onder regelmatige nuttige pauzes, bijvoorbeeld om een foto voor dit blog te maken.Met de opmerking dat de lunchfoto nummer 32 op de geheugenkaart is, begrijpen jullie dat ik ongeveer 30 keer gestopt ben of het tempo iets heb moeten drukken voor een boeiende foto, zoals hieronder.Eén keer heb ik een foto op normale kruissnelheid, met een pietsje wind mee (windkracht 5), voor jullie gemaakt.Hachelijk?

8 opmerkingen:

MarcStouten zei

minder fotograveren onderweg is ook goed voor je fietsgemiddelde!

Sjoerd zei

Zeker ergens een heuvelje af gevonden en wind in de rug...

www.brillie.nl zei

Weer wordt er geen foto geladen. En weer moet ik weer een woord overschrijven. Het begint net als dit commentaar saai te worden. Wanneer neem je nu eens een echt blog? Of zijn je kinderen nog niet aan het folderen, zodat je het zelf ook kan betalen? Hachelijke zaak.

Renesmurf zei

Het was weer een mooie rondrit.
Ik kon het wel zien.

suske zei

al die foto's nemen terwijl je blijft fietsen.
Hachelijke onderneming als je het me vraagt.

Gert zei

De lunch ziet er wel zeer onsmakelijk uit deze keer. Wat is het eigenljk? Wel even doorfietsen dan haal je de 4000 KM nog wel dit jaar.

FRANK103 zei

@marc: dat scheelt zo 2 a 3 km/u gemiddeld!

@sjoerd: wel wind in de rug, maar vlakke weg. Heuveltje af ging ruim 40, en dan met 1 hand sturen voor een foto is net te gek.

@brillie: ik stop nog eerder met dit suffe blog!

@rené: het ligt ook aan de computer van brillie, dat zijn verrotte appels!

@suske: zolang het goed gaat...

@gert: een hamburgertje, plak kaas, sambasaus en een plak augurk, geplet in een tarvo-boterhammetje! NB de afstand is 37,95 kilometer, met nog ruim 10 te gaan. De 4.000 per jaar ga ik niet halen, nu niet, nooit niet!

MarcStouten zei

ik zou voor hoger gemiddelde gaan!
Zoek steeds uitdagingen om sneller te gaan. Gek hé dat ik slot racen dan ook leuk vind!