zaterdag 20 november 2010

Over Ieper, deel 1

Om 05.00 vanmorgen ging de wekker, het foto-uitje van Gerard naar Ieper was begonnen! Gelukkig stond mijn tas al klaar, want tijdens het tanden poetsen om 05.10 stond Bart, die hier trouwens niet genoemd wil worden, al voor de deur.


Na een korte beoordeling van de muziek in mijn automobiel besloot Bart direct maar eens met zijn auto te gaan, een fraaie Polo 1.2 diesel met 75 pk.Dan naar Gerard, waar Bas (zie foto) en de koffie al op ons stonden te wachten! Nadat ook Roeland was gearriveerd ging de reis naar Hazeldonk, waar we best wel geheel toevallig Jacko, André en Chris aantroffen.Precies 07.30 ging de reis naar Tyne Cot cemetary, een van de grootste begraafplaatsen bij Ieper.Bij Ieper is de eerste wereldoorlog uitzonderlijk heftig geweest, de regio sterft dan ook van de begraafplaatsen.Bij Tine Cot liggen ruim 10.000 gesneuvelde geallieerde soldaten , waarvan slechts een deel is geïdentificeerd.De meerderheid van de gesneuvelde soldaten is niet eens op zo'n begraafplaats beland, ze zjn gewoon verdwenen.Vanmorgen liepen er soldaten rond van de Engelse marine, op zoek naar gestorven familie (overgrootopa's?). Van de rest van het dagprogramma ga ik morgen foto's laten zien. Of overmorgen. Vanzelfsprekend ook van de etenswaren.Eindig ik vandaag met de mede-uitje-gangers te bedanken voor de geslaagde dag, met nadruk Gerard voor de goede organisatie!En dat is voor de verandering eens niet hachelijk?

4 opmerkingen:

sillyme zei

De foto van die kat is geweldig! De overige zijn belangrijk!

www.brillie.nl zei

Die kat is veel te dik. Maar ja, zit ook in de provisiekast.

Renesmurf zei

Al die doden, die liggen er maar te liggen. Ik vind er niks aan.

FRANK103 zei

@sillyme: die kat is erg fotogeniek!

@brillie: zo'n langharige toont dikker dan hij is!

@René: het gaat om de boodschap: 300.000 doden alleen al bij Ieper in de eerste wereldoorlog, leuk dat oorlog. Maar helaas hebben ze er nog niks van geleerd!