vrijdag 17 december 2010

Een werkdag van frank103....

Vroeg, veel te vroeg gaat de wekker. Dan moet je maar niet tot 23.50 naar 'In de ban van de ring' deel 1 kijken, zullen jullie ongetwijfeld zeggen.


We hebben die film ook op DVD, dus er is helemaal geen noodzaak er daar op een doordeweekse dag naar te kijken, en daardoor ook The Mentalist te missen. En het is ook wel heel verleidelijk om al op donderdag een zak paprikasjips naar binnen te werken!Dus reed ik nog iets slaperig om 07.20 naar het station, om daar om 07.28 aan te komen, om er vervolgens achter te komen dat mijn fietskluis vastgevroren zat. Op het perron bleek al snel dat NS in plaats van de SLT treinstellen, gewoon een 1700 met dubbeldekkertrein of een ouderwetse oerdegelijke Plan V inzet!Met minimale vertraging was ik om 07.55 op het werk aangekomen, en toon ik jullie graag wat kiekjes vanaf de werkplek.Normaal heb ik natuurlijk helemaal geen tijd om naar buiten te kijken, maar speciaal voor jullie heb ik een kwartiertje buiten kijken in de agenda gezet (BKVB, Buiten Kijken Voor Blog, voor de kenners).Rond 12.00 moest er uiteraard gelunchwandeld worden.De watjes gaan dan in de kantine bij de kachel zitten, de bikkels gaan naar buiten! Collega René, die hier trouwens niet genoemd wil worden, was het moeilijkst over te halen mee naar buiten te gaan.Dan loopt collega Pim voorop, om het tempo aan te geven.Dat hij daardoor een uitstekend doelwit is voor sneeuwballen, dat merkt hij als hij de eerste sneeuwbal in zijn nek krijgt (ik ontken alle betrokkenheid!).De rest van de wandeling was een enerverend gebeuren, waarbij ik graag nogmaals ontken dat ik mijn alom gewaardeerde collega's met sneeuwballen heb bekogeld.De sneeuw valt nog steeds en hoewel wij als echte bikkels ons rondje afmaken, komt wel de vraag op of zo'n sneeuwbui geen invloed heeft op de treinenloop.Die dan niet meer lopen, maar dat lijkt me een open deur!Eenmaal op kantoor besluiten we de NS site en NU en Telegraaf eens te raadplegen.De NS site is dan al uit de lucht, overbelast, we vermoeden een direct verband met de oplopende vertragingen.Op Nu.nl lezen we al snel dat GVB en Connexion de diensten hebben gestaakt, NS rijdt nog wel.Ik besluit om maar thuis te gaan werken (geen grappen over naar buiten kijken graag!) en krijg dankzij een beetje vertraging nog ruim de gelegenheid om wat foto's voor jullie te maken op Sloterdijk.De compactcamera laat echter ernstig te wensen over onder deze omstandigheden.Statische plaatjes maken gaat wel goed, maar beweging is ook aan deze camera niet besteed.Om 13.50 doemt plotseling uit de sneeuwbuien een SLT op.Omdat de scholieren al vrij zijn heb ik zelfs een zitplaats bij het raam. Dat is beter dan op een station wachten op een trein!Helaas zie ik dan op het display van de camera een dikke mist optrekken, de camera is te vochtig geworden.Ik eindig vandaag dus met een mistige opname van het eindstation en hoop dat alle bezoekers van dit blog ook heelhuids en tijdig thuis zijn aangekomen. Tijdig? Jawel, want vanavond is deel 2 van 'In de ban van de ring' op de buis!Penibel?

9 opmerkingen:

Gert zei

We klagen hier aan de onderste rand van Noord-nederland wel eens maar tot nu toe heeft de sneeuw ons overgeslagen.
Ik hoop dat iedereen veilig en zonder ongelukken thuis komt.

suske zei

ik ben niet buiten geweest.
das makkelijker.

Jacko zei

Ik zeg: beter een warm watje dan een bevroren bikkel!

Sjoerd zei

Haha, ik sluit me vandaag even bij Jacko aan...

Jacko zei

Om het maar niet over een bevroren snikkel te hebben....

Firefighter zei

Wat een hoop treinen zeg! (Nog iets met slotracen gedaan) ;-)

Anoniem zei

Mooie rapportage Frank, heel verstandig dat je ook eerder naar huis bent gegaan. Rond een uur of drie reed er volgens mij geen trein meer richting Uitgeest.
Harry.

www.brillie.nl zei

Je hebt tijd zat zie ik om fotos te maken. En dat van onze centen...

Renesmurf zei

Lekker winters allemaal, vervelend voor velen, maar ook genieten, alles wordt er ook mooier van.