zondag 12 december 2010

Naar de modelspoorbeurs in Rijswijk

Dit weekend waren de modelspoordagen in Rijswijk.


Hoewel ik vooraf niet van plan was te gaan, er was mooi parkvoetbalweer voorspeld, wist neef Richard, die hier trouwens niet genoemd wil worden, me toch over te halen.

 

Om er voor te zorgen dat ik vanmiddag niet alleen iets heb uit te leggen plaats ik hier alvast een foto van neef met de conductrice van zijn trein.



Ja neef, hoe ga je dit  alles aan Mariëlle, die hier trouwens ook niet genoemd wil worden, uitleggen? Balkjes gaan je niet helpen!  :-)



Dan over de beurs, die is ongeveer 1/3 van Eurospoor en mag gerust klein genoemd worden. Gelukkig is de toegangsprijs daarop afgestemd!



Hoewel op het 3railforum geklaagd werd dat de handel matig was kan ik hier eerlijk zeggen dat ik zoals gebruikelijk weer een aantal nuttige en noodzakelijke aankopen gedaan heb. En dan heb ik het niet alleen over de afgebeelde koffie. Gelukkig ben ik binnenkort jarig!



Dan het modelspoorbaan gedeelte, er was één lelijke dubbelspoors N modulebaan, verder waren er zeer fraaie banen te zien.



De gebruikelijke dubbelspoors (Marklin) modulebanen ontbraken dus, ook hadden we vandaag geen ongeduldig grut (Wesley wil hier dus niet genoemd worden!) mee, zodat Ries en ik heel uitgebreid de banen konden bekijken.



En zo hebben we hier uiteindelijk even lang rondgelopen als op Eurospoor. Vanavond heb ik vol ergernis alle USB etc kabels uit de zeer trage nieuwe PC getrokken en ben kabel voor kabel gaan aansluiten. En ik zeg jullie: iets zorgde voor een storing.



Die kabel (ik weet nog niet welke het was) heb ik niet aangesloten. Resultaat: de i7 gaat nu als een echte race-103 over het internet!



Het is hachelijk!

7 opmerkingen:

Sjoerd zei

Never change a winning team... Niets meer veranderen aan je PC.

www.brillie.nl zei

Dat spoor is nu echt mijn spoor. Het valt niet zo op dat het nep is.

Jacko zei

De USB kabel naar je D90 soms Frank?

Anoniem zei

Zo te zien waren er inderdaad fraai modelbanen.
En wat voor noodzakelijke aankopen heb je allemaal gedaan?

Gert zei

@Lokkie: Goed lezen, Frank103 is binnenkort jarig en heeft nu dus zijn eigen kadootjes al gekocht. Alleen voor ons is het nog een verrassing...
Gaan we nu ook voor Wireless?

FRANK103 zei

@sjoerd: het lag waarschijnlijk aan de muis. Snertbeest.

@brillie: nep? Het is echt hoor, alleen op schaal...

@jacko: die zat niet in de PC

@lokkie: een 85 en een aantal 2 assers

@gert: nee, internet lijkt nu wel een stuk sneller, en een draad is ook een stuk goedkoper (6 euro) dan een wifi-usb ding (40 euro)

Gert zei

@Frank: vind je het gek? wireless maximaal 54Mb of als je de oude versie hebt 11Mb. Bedraad 100Mb. Dat is dus voor het laatste stukje in het gunstigste geval al bijna 2 keer zo snel. Ik werk hier ook gewoon bedraad voor mijn standaard computer. De laptop en Mobiel gaan wel wireless.