dinsdag 14 december 2010

Over noodzakelijke nuttige aankopen en beursbezoek

Zaterdag ben ik naar Harlaar geweest, en die heeft dan vitrinekasten vol staan met prachtige Märklin loks. MFX (digitaal) en geluid.


Er is een maar. Er is altijd een maar.Zo'n lok kost rond de 300 euro tot 500 euro.En dat vind ik veel geld. Het gaat immers maar om een hobby, een tijdverdrijf. Bij Harlaar scoor ik dus die zaken die je niet of nauwelijks op een hobbybeurs kan vinden. Zoals bepaalde bouwdozen.De beurs in Rijswijk, daar staan ook een boel handelaren. Met nieuw en gebruikt materiaal.Ouderwetse jaren 70 Märklin loks zijn van dik ijzer gemaakt en enorm degelijk, ze kunnen bijna niet kapot. Inderdaad, ze zijn niet digitaal en hebben geen geluid (loksound MFX decoder van ruim 100 euro en een speakertje).Bij Jan Hollebeek (verkoopt in consignatie verzamelingen) lag een hele fraaie 85 voor een schappelijk bedrag.En hoewel ik al een paar verjaardagskadootjes voor mezelf gekocht had, vond ik dat ik deze lok niet kon laten liggen. De zolderspoorbaan beschikt immers nog niet over een sterke goederentrein tenderlok.Ach, dat moet ik vast een keer uitgebreid uitleggen met behulp van een aantal smaakvolle foto's.De lok heeft vanavond een testrondje gereden en rijdt als de spreekwoordelijke trein. De nieuwe aanwinst is dus een 85, maar er ging meer mee naar huis....Penibel?

6 opmerkingen:

suske zei

mooie modellen, daar zou ik uren bij zitten wegdromen.

Sjoerd zei

Dat is toch het ultieme, thuiskomen met zo'n loc...

www.brillie.nl zei

Het valt nog wel mee. Mijn hobbie is duurder: mijn vrouw.

FRANK103 zei

@suske: of op beursen naar kijken!

@sjoerd: ja, die 85 is echt een plaatje!

@brillie: waarom denk je dat ik maar 1 lok heb gescoord, en voor weinig? :-)

Renesmurf zei

Ook echt wat voor jou he, zo komt er almaar meer bij!
Uiteindelijk ben je nooit klaar, ook geestelijk niet.

Gert zei

Nee, als treinenbarbaar ga ik niet vragen hoe die 85 eruit ziet. Ik ben bang dat we er nog genoeg foto's van te zien gaan krijgen.