zondag 5 december 2010

Sint Nicolaas 2010

Zo eind november, na Sint Maarten, is het tijd voor de populairste heilige: Sint Nicolaas.


Waar je deze dagen ook gaat, altijd is er wel een Sint in de straat!Hoor wie belt daar kindertjes, hoor wie belt daar aan de deur?Ook bij opa en oma werd dit jaar op zaterdagmiddag weer een bezoekvan de goede Sint verwacht, (niet per se van de hulpsinterklazen hiervoor)en ondanks de weersomstandigheden kwam hij ook dit jaar weer langs!Een niet onbelangrijk onderdeel van Sint Nicolaas is natuurlijk 'de banketstaaf!'.Zaterdagavond was voor de lootjes, de koffie stond al klaar!Aan de surprises en gedichten was weer veel aandacht geschonken!En aan de versnaperingen ook!Dan worden er thuis natuurlijk ook een zak met kadootjes bezorgd door of namens de Sint.Het grut wilde het uitpakken graag doen met een dobbelsteen spel. Het zal duidelijk zijn dat ook ik een zwarte neus te pakken had (onverklaarbaar, maar daar is geen geslaagde foto van gemaakt!).Na veel jolijt waren alle pakjes uitgepakt, en kon de buit uitgebreid bestudeerd worden. Vakliteratuur, etenswaren en een Fals met kalk opdruk voor de zolderspoorbaan.Maar die bier shampoo voor de dunner wordende kapsels, die is natuurlijk geheel ten onrechte door de Sint aan mij gegeven!Hachelijk?

8 opmerkingen:

www.brillie.nl zei

Ik wacht op de slechte Sint. Die komt in februari in de winkel.

Renesmurf zei

Sinterklaas had het er maar weer druk mee! Gelukkig had die nu een heel weekend!

Sjoerd zei

Ik zie je bent weer uitzonderlijk goed bedeeld. Hier is die schijnheiligman niet geweest. Niets heb ik gekregen.

Steffer zei

Bier schuimt op zich al maar ik weet niet wat ik me moet voorstellen als bier shampoo gaat schuimen...gelukkig is het geen shampoo bier....

Gerard van Dongen zei

Onnavolgbaar het mooiste feest van het jaar!

Zelf gevierd bij Opa en Oma en het was weer geweldig!

Drs. Johan Arendt Happolati zei

Heer Frank,
Sinterklaas kennen wij hier natuurlijk ook, maar zo'n banketstaaf... nee... dat dan weer niet. Ik vind het wel een leuk woord. Het heeft iets stevigs, vind ik. Ik bedoel, als een mens zo'n banketstaaf binnen heeft, dan kan ie er wel weer tegen, denk ik.
En dan die 'Fals met kalk opdruk', dat is ook Chinees voor mij, hoor. Biershampoo, daar kan ik mij wel iets bij voorstellen, maar hé, ofwel is het bier, ofwel is het shampoo. Wat u?
Ja, inderdaad, 't is hachelijk.
Een groet.
De Drs.

Fran zei

Nou ja heer Frank... kom ik eens kijken via de Drs. krijg ik direct biershampoo te zien. Kan nooit goed zijn.... mag u best gebruiken maar doet niks voor uw (wellicht) dunner wordende haren. Echt bier kunt u gebruiken om uw haar te vertevigen (mousse mag ook) shampoo om vuil en vet te verwijderen. Samen is het nonsens.... dus hachelijk.

groet Fran

FRANK103 zei

@Brillie: de blue ray of de gewone dvd?

@rene: of die daar zelf zo blij mee was?

@sjoerd: geen schoenen kwijtgeraakt?

@Stef: proeven?

@Gerard: top is het als je mee mag naar Spanje?

@drs: banketstaaf, dat is tegen het kwijtraken van gewicht. Anti Soja Bakker. Maar wel vol vitamines! Een FALS is de naam van zo'n wagon, waar het precies voor staat?

@Fran: ik dacht dat ik dit zowel kan drinken als in mijn haar smeren? Of is het voor de mensen met haar op de tanden?