woensdag 8 december 2010

Woensdagmorgen activiteiten

De vloerverwarming (bijverwarming) deed het vorig jaar al niet. Natuurlijk weet ik dit aan Madelon103, die met haar vingers vaker aan alle apparatuur (en vooral hinderlijk aan de afstandbediening van de TV) in huis zit.


Met uitzondering dan van de zolderspoorbaan, want ook zij heeft zo haar grenzen. Dit jaar deed de vloerverwarming het weer niet. En na een gesprek vorige week met buurman Ronald, die hier trouwens niet genoemd wil worden, bleken ook de buren vorig jaar al een storing te hebben gehad, deskundig opgelost door een plaatselijk installatiebedrijf.



Om een lang verhaal een niet noemenswaardige fractie korter te maken: vanmorgen kwamen medewerkers van het installatiebedrijf een reparatie uitvoeren. Bij vloerverwarming aangesloten op de stadsverwarming zijn er maar weinig onderdelen die stuk kunnen gaan, in dit geval was het de (electronische) afsluiter aan de afvoerkant.



Ik kan jullie zeggen, nu de vloer weer iets verwarmd is (het blijft bijverwarming) voelt het in huis een stuk aangenamer aan! Ik heb heerlijk op de grond gezeten om de foldertjes voor Lisanne in te voegen.



Dan het blog, dat lijkt wel steeds trager te gaan, vooral met betrekking tot het plaatsen van nieuwe berichten. Van dagelijks een nieuw bericht ben ik nu over op maximaal 3 per week.



Om daar weer iets meer van te maken heb ik vandaag ingegrepen. Was ik onlangs te laat bij de Aldi om een medion i3 aan te schaffen, vandaag was er bij de "ik ben toch niet gek" markt een te gekke medion i7 in de aanbieding.



En omdat meer (ten opzichte van i3) meestal beter is heb ik die i7 gekocht.



Of de berichtgeving nu een stijgende lijn gaat laten zien weet ik nog niet, maar de lunch was in ieder geval weer van eenzame klasse!



Penibel?

11 opmerkingen:

Gert zei

Veel plezier met de nieuwe PC. Straks kom je erachter dat het toch je internetverbinding is....

Broodje hamburger, duidelijk zichtbaar.

Sjoerd zei

Dat zal wel een lekkere boost geven zo'n snelle PC. Veel plezier ermee.

Anoniem zei

Toch maar gelijk een echte PC met i7 gekocht?! Gefeliciteerd! Dat betekent wel dat je nu je oude videofilmpjes moet bewerken! PC is geen excuus meer :-)
Harry.

Steffer zei

Ouderwets...een pc...

Suske. zei

veel succes met de nieuwe pc.

Jacko zei

Hebben jullie het gezien? 1 TB, da's 1000 GB, aan harde schijf ruimte. Nou wordt er helemaal geen foto meer weggeflikkert door 'm. En alles komt hier op onze digitale hangplek terecht....

FRANK103 zei

@Gert: ssst, niet doorvertellen!

@Sjoerd: het installeren en overzetten van de oude PC duurt een paar dagen, maar dan ga ik helemaal los!

@Harry: ja...

@Stef: en je punt is? Het is geen trein, dat zou je toch tevreden moeten stemmen!

@suske: bedankt!

@Jacko: hahaha, de aanleiding was dat ik in mijn oude PC geen 1TB schijf kan kopen, ide gaat tot 640GB. En de oude schijf is 320GB en die zit vol....
Overigens is mijn externe backup schijf wel 1TB.

Angelique1966 zei

ik ben blij dat de voeten weer warm zijn, en dat de nieuwe pc niet al te koud staat :-)

www.brillie.nl zei

Wij zetten dan altijd de houtkachel versie 2.0 erbij aan.

Anoniem zei

Zo hé 1 tering byte da's niet gek.
Zitten er wel winterbanden onder?

Steffer zei

...er moet toch altijd iets te mekkeren zijn...huh? En wat Jacko zegt, 1 TerraByte...vol met treintjes.....brrr moet er niet aan denken....