vrijdag 7 januari 2011

De bergwand

De regelmatige bezoeker van dit blog heeft allang gezien dat ik niet zo'n handige knutselaar ben.


Collega Ane, die hier trouwens niet genoemd wil worden, zou enthousiast roepen dat modelspoor zo'n geweldige veelzijdige hobby is. Er zijn landschapbouwers, liefhebbers van computergestuurde modelspoorbanen, fotografen, bouwers van materiaal, verzamelaars en ga zo maar door.



Ik blink vooral uit in het op de bank (of op een stoel in de tuin) zitten met een boek over spoorwegen. Maar goed, die spoortafel staat op zolder en bij incidentele vlagen rommel ik weer verder. Vooral de hulp van de neven zorgt met regelmaat voor vernieuwing.



Aan de linkerzijde van de tafel verdwijnt het spoor richting schaduwstation. Dat spoor is gecamoufleerd door een erboven gebouwd bergstation. Natuurlijk moest de ruimte tussen bergstation en dalstation al jarenlang weggewerkt worden met een muur of bergwand.



Maar met welke? Bij een recent bezoek aan Harlaar in Badhoevedorp heb ik gek gedaan en een aantal platen met bergwand gekocht. Op de foto is het tunnelportaal provisorisch geplaatst en ziet het er nog een beetje klinisch schoon uit en ontbreekt begroeiing. In de toekomst ga ik daar vast iets aan doen!



Netelig?

6 opmerkingen:

Sjoerd zei

Dat in de toekomst in wel erg vaag...

FRANK103 zei

@Sjoerd: ik had het eigenlijk nog vager willen zeggen...

:-)

MarcStouten zei

scenery maken maakt het allemaal wel gezelliger (naast het lekkere eten haha!)

Ad zei

Bij zoveel vordering, kun je wel even op de bank gaan zitten, met een modelspoorboek, om weer meer inspiratie op te doen. Hachelijk, netelig; welnee, het is een hobby en geen verslaving. Frank, ik vind het mooi! Relax nu weer een poosje, gaat het straks weer met sprongen verder. Bouwen als het jou uitkomt! Dat is het ware voor de impulsieve modelspoorbeweging. Sporen, als er iets te sporen valt en anders niet!

Renesmurf zei

Je hebt wel iets met speelgoedtreintjes, als ik het wel heb.

Suske. zei

wat gras en mos er tussen gooien bij het aanbreken van de lente ?