maandag 24 januari 2011

Over kabouters

Ik kreeg klachten over het treinengehalte op dit blog. Teveel, zo werd gezegd door collega Harry. Hoewel dat volgens mijn bescheiden mening natuurlijk niet mogelijk is!Maar zolang de racebaan bij Stef nog geheel uitelkaar ligt en ik de bouw van een (demontabele) racebaan gezien de beperkte beschikbare ruimte in ons huis moeilijk kan verkopen, moet ik op zoek naar andere boeiende onderwerpen.Hoewel smurfen misschien voor een deel van de bezoekers (RenĂ©?) van dit blog de absolute voorkeur heeft, ga ik vandaag iets vertellen over kabouters!Dan niet die van Rien Poortvliet (sorry Kees, maar geen Poortvliet kabouters!).Het valt niet mee om kabouter te worden, dat heb ik vandaag zelf gezien. Voor de toeschouwer vielen de omstandigheden nog wel mee,als aankomend kabouter kwamen de gele en chocoladevla wel erg dichtbij!Dan zeg ik niets over beschuit en spaghetti.Alle aankomende kabouters waren uiteindelijk geslaagd voor de zware proeven, en daardoor geschikt bevonden!Dan volgen er nog een aantal duistere rituelen: de kaboutereed, het groene shirt mag aan en het sjaaltje met 2 knopen moet om.Feliciteren met de linkerhand (zit dichter bij het hart dan de rechterhand) en de plaatselijke padvinderij is 8 kabouters rijker.Zo goed Harry, of is het toch          ehhhhhhachelijk?

10 opmerkingen:

Drs. Johan Arendt Happolati zei

't Is mooi, Heer Frank-103,
't Is mooi en met veel liefde geschreven en gefotografeerd.
Uw Drs.
*pinkt een traan weg*

suske zei

ik heb nog enkele klusjes ingeval die kabouters hier in de buurt komen.

FRANK103 zei

@drs: graag gedaan hoor! Het is altijd fijn om de kenners een plezier te doen!

@suske: ze blinken vooral uit in snoep- en sloopwerk....

Steffer zei

Wel een hoog kabouter gehalte....

BTW ik had al met mijn baan willen beginnen maar zit nu al 3 weken met pijn in mijn onderrug thuis. Werk 1/2 dag thuis en 's middags tuf ik naar het werk.

Maar ik hou je op de hoogte want hulp met slepen kan ik wel gebruiken.... en dan kan je blog weer een positieve lading krijgen...

Sjoerd zei

Doe mij toch maar die treinen...

FRANK103 zei

@Stef: ik kan je op woensdagmorgen helpen en meestal 's avonds als er aan het houtwerk geknutseld moet worden! Stuur maar een mailtje!

@Sjoerd: met jou kan ik praten!

Anoniem zei

Scouting is niet hachelijk maar eng !
Harry.

lokkie zei

De enigste kabouter die ik leuk vind staat op het etiket van een flesje La Chouffe bier.

www.brillie.nl zei

En waar is uw scoutingpakkie? Nu is het nog leuk, maar bij 16 leren ze hele anderen dingen.

www.brillie.nl zei

PS: zo bent u ook aan kinderen gekomen.