maandag 28 februari 2011

Moeders mooiste......

Voor het treintjesforum, maar natuurlijk ook voor de trouwe bezoekers van dit blog, heb ik afgelopen week een tiental boeiende treinenfoto's gescand.
(Parijs Gare de Lyon)Ach, eigenlijk is het woord boeiend in combinatie met treinenfoto's natuurlijk overbodig, vanzelfsprekend zijn treinenfoto's boeiend!
(Parijs Gare de Lyon)
Bij de smaakvolle serie Duitse treinenfoto's werd door Sjoerd opgemerkt dat hij wel had willen weten om welke treinen het ging.
(Aix les Bains, langs het Lac du Bourget)Eigenlijk ging ik er van uit dat jullie, als trouwe bezoekers van dit blog, dat wel wisten!
(Aix les Bains, langs het Lac du Bourget)De plaatjes van vandaag komen uit een paar vakantieboeken uit de jaren '80.
(Dijon)De foto's zijn gemaakt met een Pentax Me Super, een diafragma voorkeuze camera met ingebouwde lichtmeter.De foto's zijn gemaakt op een Fuji fotorolletje en bij een inmiddels ter ziele zijnde fotowinkelketen afdrukt.
(Chambery)Op de camera een 35-70 mm zoomlens, toen honderden guldens duurder dan de camerabody!
(Bij st Rambert d'Albon over de Rhône)Een Lima schaalmodel van deze trein was niet inzetbaar op mijn Marklin M rails, anders had deze er zeker gestaan.Nu is er een schaalmodel van Marklin van de grijze versie te koop.
(Een duplex in de buurt van Dijon)Als ze de oranje uitvoering ook gaan maken, dan moet ik hier toch eens een goed gesprek gaan voeren met Madelon103. De grijze uitvoering wordt het alleen als ik die voor een scherpe prijs kan scoren.Hachelijk? 

7 opmerkingen:

www.brillie.nl zei

Snelheid doet het boek uitlezen ook geen goed.

Renesmurf zei

Ik vind de oranje het mooist!

Sjoerd zei

Kijk, daar heb je wat aan. Als je ook luistert naar je bezoekers...

Drs. Johan Arendt Happolati zei

Heer Frank-103,
Eerst en vooral wens ik u veel succes tijdens de onderhandelingen met Vrouwe Madelon-103.
Ten tweede moet mij iets van het hart. Moeders mooiste? Daar kan over geredetwist worden.
Enige tijd geleden kwam tijdens een gesprek met een vriend aan het licht dat hij al die moderne auto's maar niks vond, omdat ze allemaal op elkaar zijn gaan lijken. Omwille van de stroomlijning en dus van de zuinigheid, u kent dat wel. Hij zei toen vlakaf dat hij eigenlijk van meer hoekige, karaktervolle lijnen hield. En toen dacht ik, verrek, de goede man heeft gelijk.
Zo is het toch ook met treinen? Wat u?
Met vriendelijke groeten,
De Drs.

Anoniem zei

Zoiets wil je toch niet op je modelbaan hebben??

Anoniem zei

Je hebt al zoveel materiaal!!!!Waarom nu ook nog een TGV in het oranje... Ik ben heel benieuwd wat Madelon103 hiervan gaat zeggen als je dit gaat bespreken. Waarschijnlijk kan je dan de rest van de week in de logeerkamer slapen :)Wie is trouwens die Happolati. Heeft die echt niets beters te doen dan elke keer weer "vreemd" te reageren op jouw blog???? Groeten uit het midden van het land van YouknowWho.

www.brillie.nl zei

Gatverdamme... een vis.