woensdag 23 februari 2011

Woensdagmorgenfietsen

Ik zat vanmorgen al op mijn racefiets, had het hek al van het slot, toen het grut me betrapte.


"We hebben vakantie" zeiden ze. "Lekker belangrijk" wilde ik zeggen, maar er hielp geen lieve moedertje meer. Ik moest thuis blijven, het grut moest worden gevoerd, aangekleed en vermaakt.Natuurlijk had ik direct een boeiend dagprogramma bedacht, dat begon bij een uurtje foto's maken op station Amsterdam CS. Vervolgens naar het spoorwegmuseum in Utrecht om af te sluiten met een vette hap in een stationsrestauratie.Maar er was een maar. Zoals altijd is er een maar.Ze wilden niet.

Niet naar Amsterdam CS, geen foto's maken, niet naar het spoorwegmuseum en ook geen vette bek halen bij een stationsrestauratie.Hoewel, een vette bek halen, dat wilden ze wel.Als alternatief programma wilden ze wel eens op het kantoor van hun moeder gaan kijken. Kantoren zijn volgens kinderen altijd leuk: koffie-automaten voor onbeperkt warme chocolademelk, aardige collega's met voetbalkaartjes en fraaie computers om spelletjes op te doen. Een soort walhalla dus!Of het werkelijk allemaal zo geweldig is op kantoor, dat mogen jullie zelf bedenken. Ik laat in ieder geval wat smaakvolle plaatjes zien van het uitzicht.Dan het knutselwerk van gisteravond, graag toon ik jullie het extra spoor links achterin.De verlichting in het kasteel.En het grasknip en plakwerk van Ries met de groene vingers.Hoewel aan de boom te zien is dat te fanatiek knipwerk ook risico's met zich mee brengt.Hachelijk?

6 opmerkingen:

Drs. Johan Arendt Happolati zei

HOERA!!!
Een bezoekje aan mama's kantoor! Nou, qua daguitstap kan dit (tellen) hard aankomen. Ja. Godsamme. Wat morrelen aan de koffieautomaten, wat naar buiten turen, een nietje in je duim schieten... 'Vetcool' noemen de kids dat, denk ik.
En dat knipwerk aan dat boompje moet nog eens een keertje over gedaan worden. Foute boel. Ik heb die opstelling nog eens bekeken in m'n eigenste tuintje en ik moet zeggen... dat vast tapijtje moet nauwer aansluiten. Niet dat ik er errug veel verstand van heb, maar een hond met een hoedje op kan het zien.
Met vriendelijke groeten,
De Drs.

Sjoerd zei

Met zo'n neven heb je geen tuinman meer nodig...

suske zei

mijn kantoor is nooit een plezierige plaats geweest voor mijn grut.
Zou dit aan mij liggen ?

Anoniem zei

Mooi hoor zo een keurig gemaaid gazonnetje tussen de rails.
Daar kan de NS nog een voorbeeld aannemen.

Renesmurf zei

Ze willen niet? Ze hebben niks te willen, vind ik.
En dan zal je zien dat het allemaal wel meevalt, en dat het zelfs nog leuk is ook.

FRANK103 zei

@drs: rennen door kantoor vonden ze het hoogtepunt. De vraag was of het rennen werkelijk zo leuk was, of al die boze collega's die hun hoofd om de deur staken om te kijken welke achterlijke gladiool door de gangen aan het rennen was. Gelukkig was er geen beker chocolademelk omgevallen, dat mag ook nog wel eens tot veel jolijt leiden.

Het gras en groen gedoe op de spoorbaan is in ontwikkeling, aanbouw of moet nog verder geplakt worden. Na het groenwerk moet er strooimateriaal langs de spoordijk komen, om de zijkanten fraai af te werken. De door u zo scherpzinnig opgemerkte kierende kanten worden dan weggewerkt. Maar dat wordt wel pas 2012, volgens de nauwgezette planning.

@sjoerd: wellicht heb jij het tuinierwerk niet erg goed bekeken, maar er zijn best wel rotte plekken aan te wijzen!

@suske: ja

@lokkie: op het gazonnetje komen nog struiken etc. Er komt dus nog een vervolg, hoe jammer dat ook is....

@Rene: als ze niet willen ga ik niet 2 uur in de auto zitten en 100 euro uitgeven. Dan verwacht ik enthousiasme. Anders maar niet.