maandag 28 maart 2011

Nieuw glas

Geld moet rollen. Daarbij moet ik, beter gezegd, moeten wij, keuzes maken. (Hieronder: Elise heeft een lieveheersbeestjestaart gemaakt bij de BSO. De keuze voor een lieveheersbeestje was heel bewust en doordacht! De keuze om Elise taart te laten maken bij de BSO trouwens ook....)



Gooi ik er meteen nog een zeer relevante dooddoener in: hobbies kosten geld. Naast de 18-105 milimeter lens op de camera wil ik ook een telelens, om bijvoorbeeld portretfoto's te kunnen maken (ga ik jullie niet veel mee lastig vallen) en om beeldvullende voetballertjes,



vliegtuigen, auto's of treinen te kunnen schieten.



Maar de nadruk ligt op portretten!



De keuze was tussen 2 digitale lenzen, een 55-200mm en een nieuwe 55-300mm, en een full frame 70-300mm (voor mijn camera 105-480 mm).



De eerste lens is hierbij relatief goedkoop, beide andere lenzen ontlopen elkaar niet veel. De ramp in Japan heeft, zo verwacht ik, invloed op de verkrijgbaarheid van deze lenzen, vooral naar de zomervakantie toe. Dan geeft uitstel van de aankoop het risico dat de lens in mei en juni gewoon niet verkrijgbaar is.



Dus ging ik zaterdag met een schoenendoos vol afgedankte Minolta lenzen naar de plaatselijke detailhandel. Voor de Minolta lenzen gaf hij, maar dat was te verwachten, nauwelijks iets. Mijn keuze was gevallen op de full frame 70-300mm,



omdat ik verwacht dat over 5 jaar alleen nog camera's met full frame sensoren te koop zijn, en de lens veel langer dan 5 jaar mee gaat (daarom ook geen tweede hands lens). Daarnaast sluit het bereik heel goed aan op de lens die ik al heb.



Mijn eerste indruk van de lens is verder heel goed, het is een zeer degelijke, zware maar toch niet overdreven grote lens en de eerste foto's zijn geslaagd. Jullie gaan het hier zien!



Hachelijk?

6 opmerkingen:

www.brillie.nl zei

Sluitertijden zijn toch niet meer nodig in deze digitijdperk van fotos maken?

Steffer zei

Wat een apparaat zeg! Waar is de camera?

Anoniem zei

Ik heb een toe toe toeter op mijn fototoestel.

Sjoerd zei

Daar kun je inderdaad wel even mee vooruit. Veel plezier ermee.

Renesmurf zei

Alles kost geld, maar hoe langer je er mee doet hoe goedkoper het wordt!

Suske. zei

Kwaliteit heeft nu eenmaal zijn prijs.